Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 23

Lentvaris dūsta nuo netvarkos

Tarp Vilniaus ir Kauno yra toks Lentvario miestelis,priklausantis Trakų savivaldybei.Garsėjantis ne tik amžinai duobėta Geležinkelio gatve,kilometrinėmis eilėmis prie ištisai už...

Tarp Vilniaus ir Kauno yra toks Lentvario miestelis, priklausantis Trakų savivaldybei. Garsėjantis ne tik amžinai duobėta Geležinkelio gatve, kilometrinėmis eilėmis prie ištisai uždarytos pervažos, griūvančia grafo Tiškevičiaus pilimi... Greit taps garsus ir savo valkataujančių gyvūnų, o ypač kačių, kiekiu.

Sergančios, katingos, alkanos, nuodijamos, traiškomos, užkalamos rūsiuose - kaip ir jų palikuonys - jos vistik okupuoja namų kiemus jau nebe vienetais, o dešimtimis. Labiau atsakingos šėrėjos jas stengiasi sterilizuot (dažniausiai - savo lėšomis), arba bent jau sukontroliuot populiaciją vaistais, o kitos tiesiog jau numojo ranka į šitą beviltišką situaciją. Taip metai iš metų sukasi uždaras ratas. Taip, yra nemokamos sterilizacijos Vilniuje, į kurias, deja, pakliūna vienetai iš rajonų.

Nes tam, kad sutvarkyt vien tokio miestelio benames valkatėles, reikia ne vienos dienos ir ne vienos užsienio veterinarų brigados. O pavieniai žmonės, kuriems bent kiek rūpi tai, kas vyksta tiesiog jau nebepajegia susitvarkyt patys. Ypač,kai negauna jokios pagalbos nei iš tesugebenčių piktintis gyventojų, nei iš seniūnijos, kuriai tai turėtų rūpėti, kur viskas yra tik gūžčiojimo pečiais ir pažadų, kurie nepildomi, lygyje.

Kad ir kaip būtų keista, viskas palikta saviveiklai ir natūraliai gamtos atrankai. Neaptarnaujamas miestelis ir jokios sanitarinės karantinavimo tarnybos - ar dėl lėšų stygiaus, ar dėl seniūnijos nesugebėjimo laiku pasirašyt sutartį.

Šerėjos kartais liūdnai tarpusavy pajuokauja, kad gal reiktų valkataujančius gyvūnus gaudyt ir vežt į didžiuosius miestus, kur į juos greičiau atkreiptų dėmesį. Šitoks štai juokas pro ašaras. Eilinio rajoninio miestelio, dūstančio nuo benamių gyvūnų kiekio, humoras.

Kiek yra informacijos šiai dienai, Trakų savivaldybė buvo žadėjusi įsteigti prieglaudą. Deja. Pažadai, matyt, buvo tik parodomasis šou prieš artėjančius rinkimus. Taip ir liko tik pažadais,o valkataujantys gyvūnai ir toliau sėkmingai dauginasi.

Norėtųsi paklaust, ką veikia valdininkai, bet atsakymo vis tiek nebus. Todėl - vivat, pavasari, atėjęs į Lentvarį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius