-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 20

Skaitytoja: Kauno ligoninės vaikų daktarės elgesys – pribloškiantis

Skaitytoja Eglė Bendžiūnaitė skundžiasi medikų požiūriu į pacientus. Štai tokia jos surašyta istorija.

Skaitytoja Eglė Bendžiūnaitė skundžiasi medikų požiūriu į pacientus. Štai tokia jos surašyta istorija.

***

Lapkričio 9 d. apie 23 val. greitosios pagalbos automobiliu atvykome į Respublikinę Kauno ligoninę.  

Mano dukrai 7 metukai, jai buvo 39,4 laipsniai temperatūros. Ji karščiavo 3 dienas, smarkiai kosėjo, buvo išblyškus.

Palaukėme porą minučių ir prie kabineto durų atėjo budinti gydytoja. Apžiūrėjusi nustatė „kojų-rankų-burnos ligą“. Nebuvau apie tokią girdėjusi, nustebau. Vartydama kažkokią knygą medikė tai nustatė ir paskyrė gydymą: gerti vandenį ir kad nekosėtų duoti čiulpiamų SALDAINIŲ. Paskui į mane atsisuko ir piktai sako: „Kodėl jūs taip vėlai atvažiavot? Kreiptis reikia pas savo daktarą pirmadienį. Ir išvis -dėl jūsų 5 minučių apsilankymo man ir taip reikės labai daug dokumentų tvarkyti. Galit eiti namo.“

O verdiktas koks?  Išėjome su dukra ir nesupratau, kuo sergam, kaip gydyti, ką daryti? Man neatsakė nei į vieną klausimą, nežinau, ar galiu pasitikėti kitą kartą šia įstaiga, jei ištiks liga.

Respublikinės Kauno ligoninės Ryšių su visuomene specialistės Rimos Juciutės atsiųstas įstaigos ir jos gydytojos komentaras: 

Norime atkreipti jūsų dėmesį, jog vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais, neturint pacientės atstovės raštiško sutikimo negalime pateikti asmeninio pobūdžio informacijos tretiesiems asmenims apie ligonį, jo būklę ir paskirtą gydymą.

Pacientas ar jo atstovas manydamas, kad buvo pažeistos ligonio teisės visų pirma turėtų kreipiasi į sveikatos priežiūros įstaigos vadovą, kuris galėtų įvertinti skundo pagrįstumą ir imtis priemonių šalinti trūkumams, jei tokie būtų nustatyti.

Mūsų ligoninės administracija yra atvira bendravimui su pacientais ar jų lankytojais, todėl kviečia visus nesusipratimus spręsti gydymo įstaigoje. Visada džiaugiamės sulaukę konstruktyvios kritikos, nes tai skatina mus tobulėti.

Kalbant, apie kojų, rankų ir burnos ligą, kuri minima pacientės atstovės atsiųstame laiške, norime informuoti, jog tai gana dažnas virusinis susirgimas tarp vaikų. Mes apgailestaujame, kad pacientės atstovei neužteko gydytojos pateiktos informacijos apie šį susirgimą bei kaip ši liga gydoma.

Kojų, rankų ir burnos liga – kas tai? Gydytojos Reginos Šimėnienės komentaras:

Kojų, rankų ir burnos liga – tai virusinis susirgimas, kuriuo dažniausiai serga vaikai. Vaikų ligų skyriaus vedėjos, gydytojos Reginos Šimėnienės teigimu, šios ligos atvejų šį rudenį pasitaikė gan nemažai.

Vaikui sergant šia virusine infekcija neretai pakyla temperatūra, atsiranda pūslelinis bėrimas. Specifinio gydymo – nėra. Mažiesiems pacientams patariama gerti daugiau skysčių, esant aukštai temperatūrai vartoti vaistus, mažinančius temperatūrą.

Dažniausiai kojų, rankų ir burnos liga vaikai užsikrečia nuo kitų vaikų darželiuose, mokyklose ar kitose vaikų susibūrimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius