Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18 /13:29

Skaitytojo skundas. Kiek dar reikės važinėti duobėtu Šiaulių Bačiūnų gatvės keliu? (video)

Tokius įraše matomus vaizdus jau keliolika metų galima pamatyti Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, kurios nedidelė dalis paversta akligatviu. Šia kilometro nesiekiančia gatvės atkarpė...

Tokius įraše matomus vaizdus jau keliolika metų galima pamatyti Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, kurios nedidelė dalis paversta akligatviu. Šia kilometro nesiekiančia gatvės atkarpėle dažnai važiuoja ne tik gyventojai, bet ir geležinkelio darbuotojų transportas, vandenvėžė, šiukšliavėžė, taksi ir kitas aptarnaujantysis transportas. Toks kelias pavojingas ne tik mašinų padangoms ir važiuoklei, bet ir pėsčiųjų kojoms. Ypač naktį, nes ši gatvė nėra apšviesta, tad jei neturi žibintuvėlio – gali išsinarinti koją arba užkliuvęs už duobės krašto susilaužyti ir ranką.

Kelio būklė pradėjo prastėti po to, kai 1991 m. buvo nutarta uždaryti iki tol veikusią pervažą per geležinkelį Šiauliai-Radviliškis. Tai tapo labai dideliu galvos skausmu aplinkiniams gyventojams, nes itin pablogėjo susisiekimas. Buvo ir nemalonių įvykių, kai dėl uždarytos pervažos gaisrinei į įvykio vietą kitąpus geležinkelio tenka važiuoti žymiai didesnį atstumą. Savivaldybei ir „Lietuvos geležinkeliui“ nė motais nei gyventojų skundai, nei rinkti parašai, nei straipsniai spaudoje dėl uždarytos pervažos per geležinkelį. Bet čia atskira tema, tad į ją daug ir nesigilinsiu.

Visi bandymai užlopyti Bačiūnių akligatvio duobes buvo nesėkmingi, nes lopų vietose arba netoli jų jau po kelių savaičių atsirasdavo naujos duobės. Dažnai tekdavo stebėti, kaip karštas asfaltas pilamas tiesiai į balas, vietoje lygaus lopo supilamas ir šiek tiek prispaudžiamas kauburiukas. Nepašalinami kieti ir smulkūs asfalto likučiai. Viskas buvo daroma skubotai. Dėl tokio aplaidaus taisymo bėgant laikui duobių tankis tik dar labiau padidėjo. Ir automobiliu dabar reikia apvažinėti ne pavienes duobes, tačiau ištisus „duobynus“. Galiu pasakyti, kad žvyrkeliu važiuoti daug saugiau ir maloniau. Tiesa, šiais metais nors ir „užpylė“ kai kurias pavienes duobes, tačiau kitas, kurias matote vaizdo reportaže, kažkodėl nutarta palikti kitam kartui.

Ko gero, pervažos ar bent jau kokybiškai suremontuoto kelio su dabartinėmis Šiaulių miesto skolomis ir darbo tempais lauksime dar labai ilgai.

Ikrauk.lt redakcija susisiekė su Šiaulių miesto savivaldybe. Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius