Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 13

Skaitytojo skundas: štai kuo pavirto siuntinys į Australiją

Prieš savaitę su trupučiu, per Lietuvos paštą, išsiuntėme siuntinį į Australiją. Štai kaip atrodė siuntinys pasiekęs adresatą. Siuntinys buvo siunčiamas registruotu pirmenybiniu...
Siuntinys
Siuntinys

„Daugiau nei prieš savaitę per „Lietuvos paštą“ išsiuntėme siuntinį į Australiją. Štai kaip atrodė siuntinys, pasiekęs adresatą.

Paketas buvo siunčiamas registruotu pirmenybiniu paštu. Taipogi jis buvo įvertintas 1000 Lt, turime ir tai patvirtinantį čekį.

Žinoma, „Lietuvos paštas“ kratysis atsakomybės, bet tegu visi pamato, kas gali likti iš jūsų siuntinių“, - rašo skaitytojas Edvinas.

„Lietuvos pašto“  atstovės spaudai Aurelijos Jonušaitės komentaras:

P. Edvinas Kakaška pirmiausia turėtų kreiptis į „Lietuvos paštą“. Siunta buvo apdrausta, todėl jei transportavimo metu buvo pažeistas siuntos turinys, Lietuvos paštas atlygins nuostolius. Kol kas iš siuntėjo nesame sulaukė jokio kreipimosi.

Kuo daugiau žmonių liečia siuntas, tuo tai turi didesnės įtakos jų išvaizdai.

Kad siunta pasiektų gavėją nepažeista, tinkamu siuntos supakavimu turėtų pasirūpinti siuntėjas. Pavyzdžiui, kad siunta iš Lietuvos pasiektų Australiją, ji praeina per vieną-dvi tranzitines šalis. Kiekvienoje jų siuntos perkraunami iš vieno lėktuvo į kitą. Kuo daugiau žmonių liečia siuntas, tuo tai turi didesnės įtakos jų išvaizdai.

Netinkama siuntos pakuotė – viena pagrindinių priežasčių, kodėl siuntos gavėjus pasiekia pažeistos. Siuntos pakuotė turi būti tvirta ir atlaikyti siuntoje esančių daiktų svorį. Trapūs ar dužūs daiktai pakuojami kiekvienas atskirai; pageidautina, kad jie nesiliestų prie išorinės pakuotės dugno ar šonų.

Tuščios ertmės turi būti užpildytos pakavimo medžiaga, kad siuntoje esantys daiktai nejudėtų, nesitrintų. Vidiniam užpildui naudojama pūslelinė plėvelė, popieriaus drožlės, raukšlėtasis („gofruotas“) kartonas, putplastis, vata, drožlės, specialiosios fiksuojamosios putos, įpurškiamos į ertmes tarp daikto ir siuntos dėžutės kraštų. Siunta turi būti užklijuota tvirta lipnia juosta apjuosiant siuntą per visą apimtį mažiausiai trijose vietose taip, kad transportuojama neplyštų ar neatsidarytų.

Siuntų pakavimo rekomendacijas galima rasti Lietuvos pašto internetiniame tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt. Taip pat kiekviename pašte galima rasti klientams skirtus informacinius lankstinukus apie siuntų pakavimą bei taisyklingą adresavimą.

Siuntinys

Siuntinys

 

 

Siuntinys
Siuntinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius