Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 05 /15:26

Skaitytojo skundas. Vilniaus Savanorių prospekte – klaidinanti socialinė reklama prieš greičio viršijimą?

15min.lt skaitytojas pasidalino nuotrauka, daryta Vilniaus Savanorių pr. ir pridėjo komentarą. Jis tikina, kad ši reklama – neteisinga. „Keista, kad Susisiekimo ministerija (turbū...

15min.lt skaitytojas pasidalino nuotrauka, daryta Vilniaus Savanorių pr. ir pridėjo komentarą. Jis tikina, kad ši reklama – neteisinga.

„Keista, kad Susisiekimo ministerija (turbūt ji, nes ši institucija užsakinėja socialines reklamas prieš greičio viršijimą) daro klaidingas reklamas. Magistraliniai keliai Lietuvoje yra du: Vilnius-Panevėžys ir Kaunas-Klaipėda, ten leistinas greitis žiemą – 110 km/val.

Reklamoje kelias Vilnius-Kaunas taip pat vadinamas magistrale, nors pagal KET tai yra greitkelis. Tiesa, bent jau leistinas greitis nurodytas teisingas – 100 km/val.“ –  teigia skaitytojas.

 
Gautas Susisiekimo ministerijos komentaras.
 
Valstybinės reikšmės keliai, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Kelių įstatymu, pagal reikšmę skirstomi į magistralinius, krašto ir rajoninius. Magistralinių kelių Lietuvoje yra 18, o ne 2. Tik du iš jų pagal techninę kategoriją yra automagistralės (valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda atkarpa nuo Kauno iki Klaipėdos ir valstybinės reikšmės magistralinis kelias A2 Vilnius-Panevėžys).
 
Lietuvių kalbos požiūriu nenukrypstama nuo esmės, jei valstybinės reikšmės magistralinis kelias ar jo dalis (kaip konkrečiu pateiktu atveju) pavadinamas tiesiog magistrale. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius