-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04

Skaitytojos skundas. Ar galima mamoms su vežimėliu naudotis liftu?

Vieną savaitgalį buvau nustebinta Valdovų rūmų apsaugos. Su vaikais nusprendėme aplankyti šį muziejų. Net nesitikėjome, jog nemaloni patirtis - užstrigti lifte karštą dieną -...
Mamyte, sukite prie laiptų - jūs akivaizdžiai įgali nusinešti šį lopšį ir kūdikį laiptais
Mamyte, sukite prie laiptų - jūs akivaizdžiai įgali nusinešti šį lopšį ir kūdikį laiptais

Vieną savaitgalį buvau nustebinta Valdovų rūmų apsaugos. Su vaikais nusprendėme aplankyti šį muziejų. Net nesitikėjome, jog nemaloni patirtis - užstrigti lifte karštą dieną - baigsis apsaugos moralu, jog mama su vežimėliu ne invalidas ir turėtų naudotis laiptais arba eskalatoriumi.

Neneigiu, kad nesu įgali. Įgali esu net ir nusinešti savo vežimą su kūdikiu laipteliais. Tačiau lipant stačiais laiptais, visų pirma, tai yra labai nesaugu. Visų antra, jeigu nenorima, kad mamos naudotųsi liftu, reikėtų pasirūpinti įrengti atitinkamus saugius nuvažiavimus vežimėliui.

Nusileisti į ekspozicijų sales tenka gan ilgais laiptais. Nerizikuodama nešti žemyn stačiais laiptais vežimėlio, geru žodžiu minėjau projektuotojus, šalia įrengusius liftą. Ten su vežimėliu ir kitais trimis vaikais bei sese ir sugužėjome. Nusileidome į pirmą aukštą ir - užstrigome. Patirtis ne iš maloniausių: apsaugos iškvietimo mygtuką laikome  - tačiau niekas neatsiliepia ir nepasirodo. Pakėlėme telefono ragelį – taip pat tylu ramu.

Pamojavome praeiviui – (gal jis irgi buvo darbuotojas?..) - abejingai praėjo parodydamas į lipduką ant lifto, jog jis skirtas neįgaliesiems. Galiausiai po keliolikos minučių labai maloni mergina, dirbanti informacijos skyriuje, tikrai susirūpinusiu veidu mus nuramino ir mėgino atidaryti lifto duris, pakvietė apsaugą, o ši galiausiai surado kažkokį vyrą, kuris atrakino neatsidarantį liftą su jau bepradedančiais panikuoti 4 mažamečiais vaikais.

Manote, mūsų atsiprašė dėl nepatogumų? Nejuokaukit. Išklausėmė moralą, jog, visų pirma, mūsų įlipo per daug (turėjau tą mintį, kai lipome, tačiau pažiūrėjau, jog kilogramų skaičius net neartimas leistinai, be to, nedegė ir įrengta lemputė, kuri įspėtų apie viršijamą svorį), o visų antra – liftas skirtas tik neįgaliesiems ir net patys darbuotojai savo vaikus vežimėliuose neša laiptais. Vargšai vaikai. Vargšai darbuotojai.

Ekspozicijos tądien mes taip ir neapžiūrėjom... Noras liko užstrigęs lifte. Ar turėjome teisę juo pasinaudoti? Pasakykite jūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius