Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 27

Skaitytojos skundas. Nestabilios psichikos motina traumuoja ir dukrą, ir anūką

  Sveiki, Mano vardas Marina. Esu pasibaisėjusi, kaip mūsų šalyje dirba socialiniai darbuotojai. Turiu penkerių metukų vaiką, kuris, mano manymu, turi teisę gyventi normalų...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas / Įkrauk reporterio nuotrauka

 

Sveiki,

Mano vardas Marina. Esu pasibaisėjusi, kaip mūsų šalyje dirba socialiniai darbuotojai. Turiu penkerių metukų vaiką, kuris, mano manymu, turi teisę gyventi normalų gyvenimą ir normaliai augti. Deja, valstybė to suteikti negali.

Problema ta, kad mano motina, jeigu galima tokį žmogų vadinti motina, yra psichiškai nesveikas žmogus - rašinėja grasinančias žinutes, kviečia policiją melagingais iškvietimais. Kasdien policija atvažiuoja namo patikrinimui ir visad neturi priekaištų. Policijos įgaliotinis man jokių pretenzijų niekad neturėjo ir sakė, kad mano motina - nesveika psichiškai ir duos jai baudą už melagingus kvietimus.

Lietuvoje nuolat girdime, kad mūsų socialiniai darbuotojai visad pasiryžę padėti. Motina nieko nemoka už butą, viską moku aš. Prieš pora dienų atjungė elektrą, nors viskas sumokėta. Paaiškėjo, kad to norėjo buto savininkė - mano motina. Manau, kad tai ir vaiko teisių pažeidimas. Juk visą dieną vaikas be šviesos, be televizoriaus - negalime net valgyti pasidaryti, pas kaimynus vaikštome.

Kur teisybė? Visi žino, kad ji gulėjo ligoninėje dėl psichikos sutrikimų, bet dabar jos niekas negali uždaryt, nes ji nesutinka. Pasakykite, koks durnius pasakys, kad jis - durnas? Nebežinau, ką daryti ir kur kreiptis - žinutes gaunu dieną ir naktį, grasinimus taip pat. Vaikas pradėjo blogai miegoti, bijoti naktimis. Ar tai normalu? Kur tie vaikų teisių gynėjai, kurie nesėdi šiaip sau, o tik padeda tokiomis situacijomis?

Visad taip būna - esant problemai jos niekas nesprendžia, o atsitikus nelaimei - ieško kaltų. Po visų grasinimų net bijau eiti iš darbo, mat dirbu iki 22 val. ir nežinau, kad manęs kur gali tykoti. Svarbiausia man - mažametis vaikas, kuris viską mato ir supranta.

Ikrauk.lt sureagavo į skaitytojos atsiųstą problemą ir kreipėsi į valstybinį psichikos sveikatos centrą, idant išsiaiškintų, kokių realių veiksmų gali imtis savo skundą atsiuntusi moteris.

Anot įstaigos informacijos ir ryšių skyriaus vedėjos Janinos Utkuvienės, elgesį su psichiškai nestabiliais asmenimis reglamentuoja LR Psichikos sveikatos priežiūros įstatymas. Moteris patarė skaitytojai pasikonsultuoti su prieš tai motiną gydžiusiais medikais, o pasireiškus ligos paūmėjimui - kreiptis į greitąją pagalbą. Specialistė pridūrė, kad gydymas moteriai galėtų būti taikomas tik iš tiesų esant psichikos sutrikimams, tačiau jei situacija tėra buitinių konfliktų lygmens, tai moterys turėtų spręsti asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius