-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 15

Skaitytojos skundas: Restoranas „Kinų rožė“ klaidina lankytojus

Ikrauk.lt redakciją pasiekė skaitytojos skundas. Pastoviai besilankanti Kauno g., Vilniuje, esančiame restorane „Kinų rožė“, skaitytoja užsisakė tirštos tailandietiškos sriubos....
Sriubų meniu
Sriubų meniu

Ikrauk.lt redakciją pasiekė skaitytojos skundas. Pastoviai besilankanti Kauno g., Vilniuje, esančiame restorane „Kinų rožė“, skaitytoja užsisakė tirštos tailandietiškos sriubos. Tačiau patiekta sriuba nemaloniai nustebino bei nuvylė: „Kai atnešė sriubą, pagalvojau, kad sumaišė užsakymus: dvi pabalusios krevetes, šeši agurkų pagaliukai ir keletas spagetinių makaronų“, – teigė restorano lankytoja.

Išreiškusi padavėjai nusiskundimą, kad sriuba valgiaraščio paveikslėlyje atrodo visiškai kitaip negu realybėje, ši restorano lankytojai patikino, kad jei sriubą supiltų į mažesnę talpą, tai ji atrodytų kaip reklamoje. Paprašius atnešti sriubą tokią, kokia ji atrodo valgiaraštyje ir nesutikus mokėti už patiektą sriubą, restorano lankytojai buvo iškviesta apsauga, o vėliau dar pagrasinta policija. Už netenkinančią sriubą teko susimokėti. Vėliau skaitytoja kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių tarnybą, kuri, tik retoriškai paklausė: „ko jūs konkrečiai norite – ar atgauti 12 litų už sriubas?“.

Ikrauk.lt redakcija kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Maisto ženklinimo srityje dirbanti vyriausioji specialistė Ona Sužiedelytė patikino, kad patiekalas, nors ir nefasuotas, tačiau jam galioja  119-oji Higienos norma, teigianti, kad maisto išvaizda paveiksle ar nuotraukoje turi atitikti realų, patiektą maisto produktą, o šių reikalavimų nepaisymas pažeidžia, ne tik šią normą, tačiau ir Reklamos įstatymo nuostatas, draudžiančias klaidinti vartotojus. Maisto produktų ženklinimo specialistė teigė, kad tokie atvejai yra tiriami, atkreipiant dėmesį į technologinius patiekalų aprašymus bei receptūrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius