Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12

Už greitųjų autobusų vėlavimus moka vilniečiai

Trečiadienį buvau labai nemaloniai nustebinta po pasivažinėjimo miesto „greitaisiais autobusais“. Tinklapyje www.vilniustransport.lt rašoma, kad kelionė nuo Spaudos rūmų iki Oro...

Trečiadienį buvau labai nemaloniai nustebinta po pasivažinėjimo miesto „greitaisiais autobusais“. Tinklapyje www.vilniustransport.lt rašoma, kad kelionė nuo Spaudos rūmų iki Oro uosto trunka tik 27 minutes. Tačiau dėl vėluojančių ir nežinia pagal kokį grafiką važiuojančių autobusų sugaišau beveik valandą ir turėjau papildomų išlaidų.

Žinodama, kad kelionė nesieks nė pusvalandžio įlipusi į 2G autobusą prie Spaudos rūmų pažymėjau pusės valandos bilietą. Spaudos rūmų stotelėn autobusas atvyko vėluodamas 7 minutes ir dėl šio vėlavimo nespėjau persėsti į kitą greitąjį autobusą, vežantį iki oro uosto.

Išlipus reikiamoje stotelėje autobuso turėjau laukti 20 minučių, nors pagal stotelėje esantį tvarkaraštį autobusas turėjo atvykti po 5 minučių. Dėl šių priežasčių pasibaigė mano bilieto galiojimo laikas ir dėl likusios 8 minučių kelionės turėjau pažymėti naują bilietą. 

Kelionė tuo pačių maršrutu atgal taip pat buvo ne ką geresnė, nes autobusai važinėja nežinia kokiu grafiku, kurie toli gražu nesutampa su stotelėse esančiais tvarkaraščiais. Greitasis autobusas iš Stoties išvykti vėlavo beveik 10 minučių. Mero teigimu, šie autobusai turėjo palengvinti susisiekimą, tačiau realybė yra kitokia. Begalė beprasmio laukimo ir gerokai padidėjusios išlaidos už viešajį transportą, nes vietoje dviejų pusvalandinių bilietų man teko pirkti dvigubai daugiau. Po tokių pasivažinėjimų nutariau, kad automobiliu paprasčiau ir mažiau maišaties, o ir kaina nelabai skirsis.

Sį „Susisiekimo paslaugų“ Eksploatacijos ir tyrimų skyriaus vadovės Modestos Gusarovienės teigimu, tokioje situacijoje žymėti papildomų bilietų nereikia:

„Sistema nauja, dėl to, natūralu, kad joje pasitaiko vėlavimų. Nuolat bendraujame su vairuotojais ir tiksliname informaciją, apie tai, kurias atkarpos jiems įveikti užtrunka ilgiau, kurias trumpiau, todėl tam tikruose maršrutuose jau nuo rugpjūčio 1 dienos keisis tvarkaraščiai. Visgi, kontrolės pareigūnai šiuos vėlavimus pastebi ir už tai keleiviai tikrai nebus baudžiami – jeigu remiantis greičiausio maršruto paieška Jūsų kelionė turėjo trukti 27 minutes, tokią pačią informaciją turės ir kontrolės pareigūnai“, – situaciją komentavo skyriaus vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius