Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 07 23

Vilniaus pakraštys – ne centras. Žmonių saugumas čia niekam nerūpi

Gyvename Vilniaus pakraštyje, Rodūnios kelio daugiabučiuose namuose. Greta mūsų yra paštas, kuris mums ir Vilniaus viešajam transportui sukelia didelių problemų. Pašto...

Gyvename Vilniaus pakraštyje, Rodūnios kelio daugiabučiuose namuose. Greta mūsų yra paštas, kuris mums ir Vilniaus viešajam transportui sukelia didelių problemų.

Pašto darbuotojai savo autotransporto priemones palieka tiesiog stotelėje „Paštas“ (pridedu paties darytas nuotraukas) ir trukdo 4 maršruto autobusui tvarkingai sustoti stotelėje. Autobusų vairuotojai irgi apie keleivius negalvoja ir sustoja tiesiog vidury siauros Rodūnios kelio gatvės, o mes su vaikais, norėdami įlipti ar išlipti iš autobuso, atsirandame važiuojamojoje gatvės dalyje ir rizikuojame savo ir savo vaikų sveikata bei gyvybe.

Šimtai žmonių iš Rodūnios kelio 24, 26, 28 namų rizikuoja savo sveikata dėl akivaizdžių KET pažeidėjų ir tam tikrų tarnybų abejingumo.

Labai dažnai skambiname numeriu 112 ir informuojame apie besikartojančius KET pažeidimus. Bet policija visiškai nekreipia dėmesio į mūsų bėdas ir jokių veiksmų nesiima, nes pažeidėjų nemažėja.

Š.m. kovo mėnesį neapsikentę policijos ignoruojamų mūsų prašymų kreipėmės pagalbos į Vidaus reikalų ministrą Dalį Alfonsą Barakauską. Tik tada reikalai šiek tiek pajudėjo ir po mėnesio nagrinėjimų ir svarstymų dešinėje gatvės pusėje esančioje transporto stotelėje „Paštas“ tvarka buvo įvesta – pastatyti ženklai, draudžiantys autotransporto priemonėms čia stovėti. Bet kitoje gatvės pusėje – už 10 metrų – irgi yra autobusų stotelė „Paštas“! Iki ten pareigūnų rankos, akys ir smegenys „nepriėjo“. Ir ši vieta netrukus tapo tikra nemokama automobilių stovėjimo aikštele.

Dėl net gatvės posūkyje (žr. nuotr.) sugrūstų mašinų 4 maršruto autobusas negali užsukti į stotelę, o, kaip jau rašėme, pažeisdamas visus įmanomus saugaus keleivių vežimo reikalavimus išleidžia keleivius  – vaikus, senyvo amžiaus žmones – sustodamas tiesiog gatvėje (kas matyti nuotraukoje) ir sudarydamas eismo spūstis bei rizikuodamas keleivių sveikata ar net gyvybe.

Artėja nauji mokslo metai, reikalaujame dėl mūsų vaikų saugumo stotelėse „Paštas“ įvesti tvarką, įrengti KET ženklus, draudžiančius čia stovėti, pėsčiųjų perėją, nes iki nelaimės šioje siauroje, bet labai judrioje gatvėje – vienas žingsnis. Kas tada bus kaltas?

Policija privalo užtikrinti KET vykdymą, o ne verkšlenti dėl mažų atlyginimų. Pažiūrėkite į nuotraukas – ten, kartu su autobuso vairuotoju, mažiausiai 4 pažeidėjai. Atvažiuokite, nubauskite! Po valandos – dar atvažiuokite. Garantuojame, vaizdelis bus tas pats. Žiūrėk, per vieną dieną pareigūnai ir surinks mėnesinį policijos biudžetą.

Rodūnios kelias 24, 26, 28 namo daugiabučio namo gyventojai.

 

 

 
 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius