Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

20-oji socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę!“ paženklins VšĮ „Meda project“ gimtadienį

Šių metų balandžio 14 dieną, 14 valandą, Šilalės raj. sav. Pajūrio vaikų globos namuose džiaugsmu ir švelnumu nuvilnys jau 20 – oji socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!“.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Vaikystė
Šių metų balandžio 14 dieną, 14 valandą, Šilalės raj. sav. Pajūrio vaikų globos namuose džiaugsmu ir švelnumu nuvilnys jau 20 – oji socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!“.

Dar prieš metus VšĮ „Meda project“ pradėjo gražią ir vaikų širdis šildančią iniciatyvą, kurios renginius vykdo visoje Lietuvoje. Nors apie vaikystę paprastai kalbama kaip apie šviesų, nerūpestingą ir laimingą gyvenimo laikotarpį, tačiau dažnam vaikui tenka susidurti su įvairiais sunkumais, jausmais, priešiška aplinka, nepakankamai supratingais bendraamžiais bei suaugusiais. Šie patyrimai kelia įvairius neigiamus jausmus. Dažniausiai su jais vaikui padeda susidoroti tėveliai, kurie užtikrina, kad visi poreikiai būtų patenkinti ir vaikas jaustųsi saugus. Deja, ne visiems vaikams susiklosto galimybės gyventi ramiai, būti socialiai saugiems, aprūpintiems, o ypač jaustis ramiai savo pačių vidiniame pasaulyje. Augantis vaikų poreikis bei besiformuojantis dvasinės ramybės suvokimas skatina mūsų norą jiems padėti ir suteikti lygias galimybes v i s i e m s, atrasti spalvingą vaikystę, kūrybos džiaugsmą bei ramybę, dovanojant dalelę to, ko vaikai nori, bet negali turėti....„Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!“ akcijos metu išpildome bent jau vieną, iš ilgo sąrašo, vaikų norą, suteikdami galimybę patirti naujus įspūdžius, praplėsti patyrimo ribas, atrandant meną savyje ir gyvenime tuo pačiu atkreipiant visuomenės dėmesį į vis sunkėjančią vaikų ne tik finansinę, bet ir, kas svarbiausia, dvasinę padėtį!

Akcijos „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!“ metu vaikams suteikiama galimybė susipažinti su EBRU, tapymo ant vandens, menu. Kūrybos proceso metu vyrauja neapsakoma vaikiška ramybė, spindi akys ir šypsenos, yra atsipalaiduojama ir išsivaduojama iš mažas širdutes kasdien gniaužiančių rūpesčių.

Kiekviena EBRU meno technikos struktūra yra unikali. Jos unikalumas ir išskirtinumas iš kitų meno sričių slypi tame, jog kūrinio pakartoti antrą kartą yra neįmanoma, o galutinis rezultatas pamatomas tik perkėlus paveikslą ant papiruso lapo ar kito šiam procesui tinkančio paviršiaus. Viso to pasekoje kievienas vaikas išreiškia savo individualumą, pasijaučia unikalus ir ypatingas. O taip pat yra pastebima, kad EBRU menas - puiki terapinė priemonė žmonėms, turintiems įvairių fizinių, emocinių, psichikos ar proto sutrikimų.

Iki šiol, nuo akcijos „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!” startavimo š.m. balandžio 15 d., už surinktas lėšas viešuose bei uždaruose renginiuose, komanda aplankė Kauno vaikų gerovės centrą „Pastogė“, Kalvarijos socialinės globos namus, Juodkrantės kadetų mokyklą, Vilniaus universitetinės vaikų ligoninės onkohematologijos skyriaus ligoniukus, Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų reabilitacijos ir ugdymo centro „LINGUA“ vaikučius. Kauno universitetinių klinikų onkohematologijos skyriaus ligoniukus, Vilniaus Antakalnio vaikų globos namus, Kauno aklųjų ir silpnaregių vaikų globos bendrijos “Akių šviesa” bei Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro vaikučius, o ir kiekvieną dieną dirba su socialiai remtinų šeimų vaikais valstybinėse mokyklose.

Dėkojame prie socialinės akcijos prisidėjusiems Lietuvos Respublikos Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui, Šilalės rajono ūkininkui Stasiui Eitučiui, R. Rimkaus ūkio, savininkui Rimantui Rimkui, įmonei UAB „Šilalės mediena“ bei ŽŪK „Šilalės Agro“ ir padedantiems kurti spalvingą ir teisingą vaikystę kartu.

Maloniai kviečiame visus apsilankyti ir savo akimis įsitikinti, kad su mūsų pagalba bet kurio vaiko vaikystė gali būti spalvinga!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius