-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 08

2011 metų „Volkswagen“ pavasario-vasaros naujienos (nuotraukos)

Kuo gi važinėsime šiais metais? Į šį klausimą ketvirtadienio vakarą atsakė „Volkswagen“, pristačiusi keturis atnaujintus ir vieną visiškai naują savo modelį. Bet apie viską nuo pradžių.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kuo gi važinėsime šiais metais? Į šį klausimą ketvirtadienio vakarą atsakė „Volkswagen“, pristačiusi keturis atnaujintus ir vieną visiškai naują savo modelį. Bet apie viską nuo pradžių.

Automobilius į sceną lydėjo muzikiniai kūriniai

UAB „Moller Auto“ – „Volkswagen“ atstovas Vilniaus zonai – surengė šių metų pavasario-vasaros naujienų pristatymą gausiai susirinkusiai publikai. Koncernas pasistengė, kad vakaras būtų įsimintinas ir dovanojo susirinkusiems  koncertą, kuriame pasirodė net žymioji italų dainininkė Ingrid, taip pat neapsieita be gardžių vaišių.

Renginio vedėjas aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis susirinkusiai publikai neleido nuobodžiauti paeiliui į sceną kviesdamas vis naujus atlikėjus, po kurių kūrinių pasirodydavo ir „Volkswagen“ „kūriniai“. Taigi scenoje tą vakarą pabuvojo dainininkas Egidijus Sipavičius, Artūro Anusausko ansamblis, smuikininkė Giedra ir pop dainininkė Ingrid.

Tarp šių atlikėjų pasirodymų vienas po kito į sceną važiavo naujieji „Volkswagen“ modeliai, kurių „krikštatėviais“, anot Vytauto Rumšo, tą vakarą buvo susirinkusi publika.

Kas naujo „Volkswagen“?

Pirmasis čia pasirodė naujasis, prabanga dvelkiantis „VW Touareg“ modelis, kurio kėbulas yra net 41 milimetru ilgesnis negu pirmtako. Šio automobilio salonas yra aukščiausios klasės, jame galima rasti daug prabangos elementų.

Kiek vėliau į sceną įvažiavo naujasis „VW Sharan“. Šis modelis pasižymi naujomis kėbulo linijomis ir slankiojančiomis durelėmis abejose kėbulo pusėse.

Visiems lietuviams gerai žinomas ir nuo senų laikų mėgiamas „VW Passat“ modelis taip pat pasirodė su atnaujintu kėbulu ir naujais saugumo sprendimais. Visų pirma šis automobilis turi automatinį atstumų reguliatorių. Ši sistema stebi ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį ir padeda išvengti susidūrimo, jei šis staiga pradeda stabdyti. Antra naujovė šiame modelyje yra specialus vairuotojo nuovargio fiksavimo jutiklis, kuris stebi ir fiksuoja vairuotojo veiksmus jam pradedant kelionę automobiliu ir tęsiant ją. Jei sistema pastebi, kad vairuotojo veiksmai sulėtėja, sistema specialiu signalu įspėja jį, kad būtina daryti vairavimo pertrauką.

„Volkswagen Jetta“ – tai ketvirtas naujokas, pasižymintis naujai suprojektuota priekine dalimi, kuri suteikia šiam modeliui veržlumo ir elegantiškumo. Taip pat šis automobilis apdovanotas vairavimo pagalbininkais: ilgųjų šviesų reguliavo sistema leidžia išvengti akinimo, o važiavimo į kalną sistema padeda saugiai įveikti įkalnes, neleisdama automobiliui su mechanine pavarų dėže riedėti žemyn ar užgesti varikliui.

Paskutinį šiame renginyje parodytą „Volkswagen“ modelį – „VW Amarok“ į sceną įtempė Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis. Su šiuo modeliu „Volkswagen“ įžengė į pikapų rinką. „Amarok“ pasižymi ekonomiškumu, 4x4 versija su 122 AG turėtų sunaudoti iki 8 litrų degalų šimtui kilometrų. Su šio modelio atėjimu į rinką „Volkswagen“ koncernas iki 2018 metų tikisi tapti didžiausiu pasaulyje automobilių gamintoju.

Automobilį bandė ir I.Paksaitė-Stumbrienė

Visiems automobiliams pasirodžius scenoje, juos iš arčiau galėjo apžiūrėti ir susirinkę svečiai – galbūt potencialūs šių automobilių pirkėjai. Tarp jų buvo ir gerai žinomų veidų. Naujuosius „Volkswagen“ modelius išbandė ir Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru, ir gražuolė Ingrida Kazlauskaitė.

Reporteris: Vytautas Pilkauskas Fotografas: Dalius Baranauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius