Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16 /09:04

26-ojo „Vilnius Jazz“ muzikos festivalio pabaigos koncertas: Davido Fiuczynskio pasirodymas buvo turtingas ir dinamiškas

Neseniai pasibaigęs 26-asis „Vilnius Jazz“ muzikos festivalis ne tik suteikė progą išgirsti muzikos srities profesionalus, bet ir atrasti iki šiol nepažintų muzikos žanrų, o taip...
Davidas Fiuczynskis
Davidas Fiuczynskis

Neseniai pasibaigęs 26-asis „Vilnius Jazz“ muzikos festivalis ne tik suteikė progą išgirsti muzikos srities profesionalus, bet ir atrasti iki šiol nepažintų muzikos žanrų, o taip pat – galimybę didžiojoje scenoje pasireikšti naujiems talentams.

Festivalio „Vilnius Jazz“ tradicija tapęs jaunųjų talentų  konkursas „Vilnius Jazz Young Power“, kuriame pasirodo jazzo muzikos debiutantai, šįmet vyko 8-ąjį kartą. Didįjį festivalio prizą pelnė grupė, susikūrusi specialiai šio konkurso proga „R. A. D. D.“ Ją sudaro saksofonininkas Donatas Petreikis, gitaristas Rokas Jackūnas, kontrabosininkas Armanas Isojanas, būgnininkas Domantas Razmus. Grupė „R. A. D. D.“ dar buvo apdovanota už lietuviškos temos aktualizavimą, o muzikantas D. Petreikis pripažintas kaip geriausias instrumentalistas, o A. Isojanas įvertintas už „patikimą boso pagrindą“.

Įteikęs apdovanojimus jauniesiems muzikantams, netrukus Rusų dramos teatro scenoje pasirodė pagrindinė vakaro žvaigždė Davidas Fiuczynskis kartu su projektu „Planet Microjam“.

Davidas Fiuczynskis – jazz-rocko muzikos gitaristas iš Jungtinių Amerikos Valstijų, pirmasis pradėjęs atlikti mikrotoninę muziką gitara. Jo atliekama muzika skamba daugiau beveik 100 albumų. D. Fiuczynskis yra ne tik žinomas muzikantas, bet ir akademikas – dėsto Bostono „Berklee College of Music“ ir vadovauja šio koledžo „Microtonal Groove” institutui.

Šiek tiek daugiau negu 1,5 val. trukusiame pasirodyme D. Fiuczynskis kartu su klavišininku Utaru Artunu, bosistu Justinu Schornsteinu, būgnininke Amber Baker lydėjo po pasaulio garsų sintezę. Pirmoje koncerto dalyje aktyviau su publika bendravęs D. Fiuczynskis vėliau tarsi tylomis paniro į muziką, kad ši kalbėtų už save. Scenoje „Planet Microjam“ tarsi netrukdydami leido publikai leistis į individualias interpretacijas, išprovokuotas gyvai atliekamos muzikos čia ir dabar. Muzikantai, groję visi kartu, pagrindinę improvizacijos aikštelę vis užleisdavo tai vienam ar kitam tandemui: gitarai ir būgnams, būgnams ir bosistui, būgnams ir klavišiniams ir pan. Tai buvo turtingas, dinamiškas ir, svarbiausia, įdomus muzikos festivalio „Vilnius Jazz“ baigiamasis koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius