Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 11

Aistra kortoms susijusi ne tik su pokeriu

Tam tikros magijos rūšys gyvavo visais laikais. Magija neužmiršta ir mūsų amžiuje. „Tai meno šaka", - teigia Tomas Šimkus. Vaikinas netiki stebuklais, būrimus vadina šarlatanizmu, bet pats laisvalaikiu demonstruoja magijos triukus, kurie, jo nuomone, skirti sudominti ir pralinksminti auditoriją bei suteikia galimybę pažinti žmogaus psichologiją.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Aistra

„Žinau viską" profesionali žurnalistė Živilė Raškauskaitė

Tam tikros magijos rūšys gyvavo visais laikais. Magija neužmiršta ir mūsų amžiuje. „Tai meno šaka", - teigia Tomas Šimkus. Vaikinas netiki stebuklais, būrimus vadina šarlatanizmu, bet pats laisvalaikiu demonstruoja magijos triukus, kurie, jo nuomone, skirti sudominti ir pralinksminti auditoriją bei suteikia galimybę pažinti žmogaus psichologiją.

Magija priverčia stebėtis Kiškio ištraukimas iš tuščios skrybėlės ir kiti sceninės magijos triukai priklauso senosios kartos magijai. Mikromagija remiasi žmogaus psichologija. Ji demonstruojama bendraujant su žmonėmis akis į akį. Būtent šią magiją propaguoja T. Šimkus, nors vaikinas taip pat bando perprasti ir sceninės magijos triukus.

Pasak vaikino, mikromagija yra ganėtinai naujas reiškinys Lietuvoje. Ja užsiima nedaug žmonių. Daugelis netgi įtariai žiūri į ją, tačiau jau nuo 13 metų susidomėjęs triukais T. Šimkus teigia, kad tai labai įdomi sfera.

„Man gera rodyti magiją ir žavėtis ja, mat šiame technologijų amžiuje sunku kuo nors stebėtis. O magija tai padaro: sugrąžina žmogų į vaikystę, kai buvo žavimasi paprasčiausiais dalykais. Štai todėl man ji ir patinka", - teigia vaikinas, besistengiantis lygiuotis į pasaulinio lygio magus Luke Jermay bei Derren Brown.

Kavinėje lošti draudžiama Kalbantis su T. Šimkumi kavinėje, padavėja, pamačiusi ant stalo paskleistas kortas, papriekaištavo: „Kavinėje lošti kortomis negalima." Tačiau to, ką rodo vaikinas, lošimu nepavadinsi. Manipuliacijos, atliekamos kortomis, žavi.

Vaikinas demonstravo, kaip rankose laikomos kortos virsta kitomis, kaip galima atspėti, kokia korta buvo ištraukta, jos nemačius, kaip nepastebimai greitai korta gali keisti savo padėtį kortų kaladėje.

T. Šimkus savo paslapčių neišduoda, tačiau pasakoja, kad atsiranda žmonių, kurie taip pat nori to išmokti. Vaikinas turėjo keletą mokinių, tačiau dauguma, išmokę keletą triukų, atsisakė toliau mokytis.

Vaikino teigimu, magijos mokslas užima daug laiko ir reikalauja kantrybės, todėl ne kiekvienas tai sugeba. „Viskam reikia laiko ir noro. Aš taip pat stengiuosi gilinti žinias, nes dar daug ką galima išmokti. Mokausi visur: bibliotekose, internete, iš draugų, televizijos, kartais net važiuodamas troleibusu ką nors sugalvoju", - pasakoja studentas.

Magas ekonomistas Magijos triukais vaikinas susidomėjo dar besimokydamas mokykloje. Susipažinęs su magija per televiziją, o pirmuosius triukus išmokęs iš klasės draugo, T. Šimkus nenustojo ieškoti galimybių, kaip atlikti triukus, kaip tobulinti techniką.

T. Šimkaus sugebėjimai stebina. Jis demonstruoja ne tik sceninės magijos, kortų triukus, bet ir numerius, susijusius su skaičiais. Vienos merginos paprašęs sugalvoti skaičių jis greitai surašė skaičius į lentelę. Rezultatas įdomus - sudėjus skaičius lentelės eilutėse, stulpeliuose, net sudėjus kampinius skaičius, gaunamas merginos sugalvotas skaičius - 66.

Jis taip pat be vargo gali tiksliai atspėti centų skaičių piniginėje. Galbūt tai gerai išlavintos būsimo ekonomisto žinios, tačiau apie tai paklaustas T. Šimkus šypsosi: „Viską lemia stengimasis išlavinti atmintį. Tai ypač svarbu mikromagijoje."

Antgamtinės galios „Būna įvairiausių žmonių reakcijų. Kartą po pasirodymo priėjo mergina, kuri buvo įtikėjusi mano antgamtinėmis galiomis. Galbūt tai keisčiausia reakcija, kurios teko sulaukti po programos", - pasakoja vaikinas.

T. Šimkus teigia, kad magija - meno atšaka. Vaikinas pabrėžia neturįs stebuklingų galių, tiesiog triukuose viskas gerai suplanuota. „Viskas pagrįsta skaičiavimais, tačiau smagu, kai žmonės tuo tiki," - sako studentas.

Tačiau tikslaus apskaičiavimo ne visada pakanka. Jei užsiimi naujos kartos magija, būtina gerai suvokti žmogaus psichologiją, todėl vaikinas domisi ne tik triukų atlikimo technikomis, bet ir skaito psichologines knygas.

„Psichologija yra labai galingas dalykas. Galbūt net galima teigti, kad naujos kartos magija yra tam tikras psichologinis spaudimas. Pavyzdžiui, magas Derren Brown netgi sugebėjo parduotuvėje atsiskaityti baltais popieriaus lapais vietoj pinigų. Viską lemia įtaiga", - teigia T. Šimkus. Paklaustas, ar pats naudoja magiją kaip psichologinį spaudimą, vaikinas atsako neigiamai: „Man magija yra priemonė linksminti žmones." Tačiau, jo nuomone, triukus galima panaudoti ir kasdieniame gyvenime. Jais galima sužavėti patinkančią merginą, susipažinti su naujais žmonėmis.

Vaikinas teigia, kad magija dabar jo gyvenime yra ir hobis, ir galimybė užsidirbti. Vienintelis neigiamas dalykas - su juo niekas nebežaidžia kortomis.

„Žinau viską" yra jaunųjų žurnalistų tinklas, sukurtas jaunimo informacijos tinklo Eurodesk Lietuva ir ES programos „Veiklus jaunimas" iniciatyva. Eurodesk pagrindas yra informacija apie finansavimo programas, iš kurių yra finansuojamos jaunimo iniciatyvos, bei mobilumas (studijos, stažuotės, darbas ir savanorystė) Europoje. Programa „Veiklus jaunimas" suteikia jauniems žmonėms neformalaus ugdymo(-si) galimybes bei finansinę paramą jų inicijuotiems bei įgyvendinamiems projektams, skatina Europos šalių jaunimo bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius