-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Al Jarreau: Lietuva, Latvija ir Estija – sesės, su kuriomis dar tik pradedu susidraugauti

Lietuvoje jau antrą kartą vieši gyva legenda, 7 „Grammy“ apdovanojimus pelnęs jazz, pop bei R&B muzikos atlikėjas Al Jarreau, kuris jau šiandien surengs savo pasirodymą Vilniaus „Siemens“ arenoje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lietuvoje jau antrą kartą viešintis ir trečiadienį „Siemens“ arenoje pasirodymą surengsiantis, gyva legenda, 7 „Grammy“ apdovanojimus pelnęs,  jazz, pop bei R&B muzikos atlikėjas Al Jarreau, surengė spaudos konferenciją.  Atlikėjui buvo užduota begalė klausimų, į kuriuos buvo atsakyta labai nuoširdžiai ir išsamiai. Konferencijos metu skambėjo atlikėjo juokas ir dainos.

Al Jarreau prisiminė 2002 m. pasirodymą Lietuvoje. „Pamenu per miestą tekančią upę, senus miesto pastatus susijungusius su naujais, bet geriausiai prisimenu šiltą publikos reakciją į mano muziką,“ – prisiminimais dalijosi atlikėjas. Latviją, Lietuvą ir Estiją jis pavadino trimis sesėmis, su kuriomis dar tik pradeda susipažinti.

Kai atlikėjo buvo paklausta su kokia muzika jis užaugo, šis  išvardijo begalę muzikantų. Maestro paminėjo Louisą Amstrongą, Ellą Fitzerald, Bob Dylaną, Aretha Frankliną, Jon Hendrixą ir pabrėžė, kad atlikėjams svarbu klausyti įvairios muzikos, tuomet ir jų atliekama muzika įgauna spalvų. Taip pat  muzikantas papasakojo, kokia spalvinga buvo jo kaimynystė. „Kaimynai už sienos grodavo tokią trankią ir smagią muziką, kad net lova drebėdavo, o štai tėtis labai mėgo roką,“ – pasakojo Al Jarreau.

Paklaustas, kaip reaguoja į kritiką, muzikantas juokavo, kad ji jam nelabai rūpi. Nebent kur nors pamato ar išgirsta stipriai argumentuotą, tuomet pamąsto. Tačiau vėliau pripažino, jog rimta kritika yra geras dalykas.

Atlikėjas visos konferencijos metu kartojo, kad dar labai daug ką turi nuveikti. Sakė turintis dainą, kurioje galėtų skambėti atlikėjos Norah Jones balsas, taip pat jis prasitarė norintis pagroti kartu su Carlos Santana. Svečiui netrūko ir humoro jausmo, konferencijos metu jis šmaikštavo, kad dainuoti kartu su Pavaročiu jam nelabai pavyktų, tačiau su hiphopo stiliaus atlikėju būtų visai įdomu.

Konferencijos metu Al Jarreau daug juokėsi, tačiau labai greitai surimtėdavo ir nuoširdžiai atsakydavo į užduotą klausimą. Į kai kuriuos klausimus jis net atsakydavo daina.

All Jarreau koncertas vyks trečiadienį „Siemens“ arenoje. Jame lankysis ir ikrauk.lt reporteriai, tad laukite įspūdžių!

Anželikos Stackevič nuotraukos

VIDEO: Al Jarreau - Steve Gadd - Mas Que Nada

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius