-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 28

Alytuje - labdaros renginys „Po saule“ (nuotraukos)

„Po saule“ - taip pavadinta šventė Alytuje vyko ketvirtus metus iš eilės. Ir jeigu šiame mieste būtų renkamas metų renginys – turbūt, kad pretenduotų į Nr. 1. Bent jau tokią...
Labdaros renginys „Po saule-4“ Alytuje
Labdaros renginys „Po saule-4“ Alytuje

„Po saule“ - taip pavadinta šventė Alytuje vyko ketvirtus metus iš eilės. Ir jeigu šiame mieste būtų renkamas metų renginys – turbūt, kad pretenduotų į Nr. 1. Bent jau tokią nominaciją be jokio dūšios skriaudulio galėtume skirti už scenarijų ir scenografiją, kurioje tilpo pagrindinių miesto objektų, pastatų kopijos. Pats Alytaus meras įsitaisė ant Rotušės stogo ir sapne prisipažinęs, kad dar nevogė, mėgino gydyti savo valdomą Vabalytų su musėmis Zuze ir Zavinta (aktorės Inesa Pilvelytė ir Onutė Gudaitytė) bei kitomis vietos įžymybėmis.

Aktoriaus Karolio Sakalausko, geriau žinomo Karoluko, įkūnytas burmistras buvo ružavas, pažiūrom – gal net raudonas. Herojaus prototipu tapo voras, kurio skiriamasis ženklas buvo ne tik vorams, bet ir ir medicinai artimas ženklas – kryžiukas. Scenoje pamatėme miesto bibliotekininkę Širšę Apysaką Zizaitę, kurią vaidino aktorė Edita Zizaitė, prokurorę Ima Boružę (Redita Dominaitytė), verslininką Joną Plaštakę ir daugiau gyvų prototipų, ką atspindi ir šventės scenarijus:

„Mažame miestelyje Vabalytuje gyveno maži vabaliukai - vabalytiškiai: miesto meras, bibliotekos vedėja, prokurorė, verslininkas, pensininkas Uodas Zvimbalonis... Sparčiai mažėjant Vabalytaus miestelio gyventojams, miesto meras Voras Ružavas paskelbė rezaliuciją, leidžiančią miestelį tiesiog išsidalinti. Savo nuosavybę kiekvienas vabalytiškis atsitvėrė aukšta tvora, įkūrė savo kiemo bendruomenę ir ėmė varžytis tarpusavyje,katras surengs puikesnę kiemo šventę”.

Šventėje, kurios tema buvo „Bendra valda“, pradėjo alytiškė dainininkė Laura Rabadabadam, dalyvavo „Alemanos“, „Aušrinės“ šokėjai, jaunosios jaunimo centro balerinos, „Dzūkijos“ cirko ir kiti artistai, tarp kurių – ir garsūs Lietuvos atlikėjai. „Po saule“ sukauptos lėšos tradiciškai bus skirtos Alytaus globos namuose augančių vaikų lavinimui.


Alytausgidas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius