Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 07

Ant akmeninės krantinės – nykstančio pasaulio ženklai

Ketvirtadienį, rugpjūčio 8 dieną, 19 valandą sostinėje Užupio g. 2, ant krantinės virš Vilnios upės bus atidaroma klubo „Fotokablys“ organizuota fotografijos paroda „Nykstantis...
Temos: 1 Ženklai

Ketvirtadienį, rugpjūčio 8 dieną, 19 valandą sostinėje Užupio g. 2, ant krantinės virš Vilnios upės bus atidaroma klubo „Fotokablys“ organizuota fotografijos paroda „Nykstantis pasaulis“. Ekspozicijoje – didelio formato vaizdingi priminimai, kad negalima būti abejingiems aplinkai, kurioje gyvename.

Rytoj gali nebebūti medžių, kurių pavėsyje malonu ilsėtis, nebelikti namų, į kuriuos gera grįžti, tradicijų, primenančių apie kultūrines šaknis ir gyvenimo tęstinumą per kartų kartas. Jei gaivą skleidžianti gamta virstų sąvartynu, žmonių susvetimėjimas – niūria kasdienybe, gyvenimas taptų košmaru. Todėl svarbu saugoti aplinką, puoselėti tradicijas.
Vilniaus klubas „Fotokablys“, siekdamas priminti, kad negalima būti abejingiems, sumanė projektą „Nykstantis pasaulis“.

Vasaros pradžioje vyko fotografijos pleneras miškingoje, upės Merkio vingių išvagotoje Dzūkijoje. Buvo semiamasi fotografinių žinių, daromos nuotraukos. Dabar darbai bus eksponuojamos Lietuvos sostinėje, Užupyje, ant krantinės virš Vilnios upės.

Fotografijos atspindi tai, ką fotografijos entuziastai matė, jautė, mąstė... Plenero dalyviai Pamerkių kaime bei apylinkėse įamžino vietas ir įvykius, atskleidžiančius būties trapumą. Objektyvai buvo nukreipti ne tik į rūko gaubiamą gamtą, autentiškus kaimo gyvenimo ženklus, tarp miškų gyvenančius ar pailsėti atvykusius žmones. Plenero dalyvių akyse vienas namas netikėtai buvo apimtas liepsnų ir virto sudegusiu gyvenimu. Buvo ir viltingų akimirkų – po kaimą klajojančiam pamestinukui šuniui pavyko rasti naujus šeimininkus.

Ekspozicijos „Nykstantis pasaulis“ nuotraukos užpildytos emocijų, jausmų ir patirčių – visko, kas buvo išgyventa, stebint ir fotografuojant. „Būti yra daryti“, – teigė filosofas Immanuelis Kantas.

Fotografijos parodos „Nykstantis pasaulis“ darbai ant Vilnios upės krantinės bus eksponuojami iki spalio 6 dienos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius