Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 26

Antrasis Druskininkų „Snow Arenos“ sezonas žada daugiau pramogų ir greitesnį keltuvą

Šią savaitę atidarytas antrasis vienintelio Baltijos šalyse uždaro žiemos pramogų komplekso „Snow Arena“ sezonas. Jį arena pradėjo atnaujinusi „Snow parką“ ir padvigubinusi...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Šią savaitę atidarytas antrasis vienintelio Baltijos šalyse uždaro žiemos pramogų komplekso „Snow Arena“ sezonas. Jį arena pradėjo atnaujinusi „Snow parką“ ir padvigubinusi keturviečio krėslinio keltuvo krėslų skaičių.

Per valandą pakels 2 tūkst. lankytojų
 
„Snow arenos“ generalinis direktorius Andrius Stasiukynas pasakojo, kad ruošiantis naujam slidinėjimo sezonui buvo iš esmės atnaujintas „Snow parkas“. Dabar jis didžiausias ne tik visoje Europoje, bet ir pasaulyje. Atsižvelgdami į snieglentininkų pageidavimus, parką atnaujino geriausi Lietuvos ir Latvijos „sniego architektai“. Figūrų išsidėstymas keisis kartą per mėnesį, tad snieglentininkai galės mėgautis vis naujais trasos iššūkiais.
 
„Turime ir kitų gerų naujienų savo lankytojams. Padvigubinome keturviečio krėslinio keltuvo krėslų skaičių. Anksčiau per valandą į viršų pakeldavome apie tūkstantį slidininkų ir snieglentininkų. Dabar per valandą pakelsime net 2 tūkst. Atnaujintas garsusis Ledo baras, užsakėme nemažai papildomos slidinėjimo įrangos bei aprangos“, – vardijo A. Stasiukynas.
 
Arenos darbuotojai nekantriai laukia pirmojo šaltuko. Orui atvėsus iki –3 °C bus įjungtos sniego patrankos ir pradės veikti lauko trasos.
 

Arenoje – ne tik slidinėjimas

Arena pasirengusi ne tik antrajam slidinėjimo sezonui, bet ir artėjančiam kalėdiniam laikotarpiui. Pasak arenos šeimininkų, be slidžių ir snieglenčių čia laukia ir daug kitų pramogų: nusileidimas su sniego padanga, romantiškos fotosesijos sniege, vaikų pramogų parkas ir kt. Svečiams pageidaujant bus galima suorganizuoti pasivažinėjimą šunų kinkiniais ir daugybę kitokių žiemos linksmybių.

Žmonėms jau pabodo tradiciniai kalėdiniai pasisėdėjimai prie stalo. Jie domisi aktyviomis pramogomis, nori išbandyti ką nors naujo, – tvirtina arenos atstovai. – Vis daugiau sulaukiame žiemos pramogas mėgstančių šeimų, draugų kompanijų ar darbo kolektyvų.“ Arenoje laukiami ne tik patyrę slidininkai bei snieglentininkai, bet ir tie, kuriems iki šiol neteko išbandyti šių sporto šakų. Kvalifikuoti instruktoriai išmokys visko, ko reikia, kad laisvalaikis „Snow arenoje“ būtų ir smagus, ir saugus. Instruktoriai tvirtina, kad norintiems išmokti slidinėti ar čiuožti snieglente beveik nėra amžiaus apribojimų.

Pradžiamokslį sėkmingai įveikia tiek keturmečiai mažyliai, tiek garbaus amžiaus naujokai. Paviliojo profesionalius sportininkus Pasak sezono atidarymo šventėje dalyvavusio Druskininkų mero Ričardo Malinausko, „Snow Arena“ – vienas įdomiausių ir patraukliausių Druskininkų turizmo objektų. Panašaus visus metus veikiančio uždaro slidinėjimo komplekso nėra tūstančio kilometrų spinduliu. Per praėjusį sezoną „Snow Arenoje“ apsilankė daugiau nei 0,5 mln. žmonių iš Lietuvos, beveik visų Europos šalių. Sulaukta svečių net ir iš Arabų Emyratų bei Pietų Amerikos.

Areną pamėgo ir profesionalūs sportininkai. Paprastai per dieną čia treniruojasi 5–7 komandos, kurios ruošiasi 2014 m. Sočyje (Rusija) vyksiančioms žiemos olimpinėms žaidynėms. „Vos per metus nukonkuravome daugelį Europos uždarų slidinėjimo trasų ir paviliojome iš jų sportininkus profesionalus. Tai mums labai didelis įvertinimas“, – kalbėjo A. Stasiukynas.

Neseniai Tarptautinė slidinėjimo federacija arenai suteikė sertifikatą, patvirtinantį, kad ji yra tinkama tarptautinėms slidinėjimo varžyboms.

„Buvo netikinčių „Snow Arenos“ sėkme, tačiau pirmieji metai pralenkė mūsų lūkesčius. Sugebėjome sudominti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių slidininkus profesionalus bei mėgėjus, tad laukiame dar geresnių antrųjų metų“, – sakė komplekso generalinis direktorius A. Stasiukynas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius