-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 24

Antroji „Mados infekcijos“ diena: nuo melancholijos iki absurdo (nuotraukos)

Skirtingi dizaineriai, skirtingos nuotaikos ir emocijos paženklino antrąją „Mados infekcijos" dieną. Įvairialypio ir daugiasluoksnio vakaro metu podiumas tapo tarsi platforma meno kūriniams, kuriuos pristatė dar septyni mados kūrėjai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Melancholija

Skirtingi dizaineriai, skirtingos nuotaikos ir emocijos paženklino antrąją „Mados infekcijos" dieną. Įvairialypio ir daugiasluoksnio vakaro metu podiumas tapo tarsi platforma meno kūriniams, kuriuos pristatė dar septyni mados kūrėjai.

Aušra Urbanavičiūtė ir Diana Kuzmickaitė | juodai balta „Grupuotė rūta“

Juodai balta dizainerių dueto kolekcija pasižymėjo netradicinėmis formomis ir kirpimais. Griežti, tačiau tuo pačiu laisvi drabužiai sukūrė šaltos, truputį vyriškos moters įspūdį. Kolekcijos akcentas – juoda oda, derinama su lengvo kritimo baltais audiniais.

Pirosmani by Jenya Malygina | meno performansas iš Sankt Peterburgo

Daugiasluoksniškumas, draperijos ir asimetriški kirpimai – šios kolekcijos iš rytų vinis. Netradicinio kirpimo apykaklės suteikė kolekcijai vientisumo, o dideli gobtuvai – paslapties, kuriai pritarė niūrūs pilki ir juodi tonai.

TRIBE by Marina & Donata | „Woodsy“ – medžio ornamentas audinyje ir veide

Marinos Žuravliovos ir Donatos Maldonytės kolekcijoje atgimė natūralūs medžio ornamentai – jais dekoruoti audiniai susilaukė daugiausiai vakaro ovacijų. Tarsi gatve podiumu žingsniuojantys barzdoti vyrai sukūrė gyvą ir natūralią atmosferą, bylojančią apie jėgą ir charakterio tvirtumą. Medžio vingius nuspalvino jiems nebūdingos spalvos – mėlyna, geltona, oranžinė. Ši kolekcija patogi ir dėvima, skirta šiuolaikiškam vyrui, demonstruojančiam savo natūralią vyrišką prigimtį.

C/Bruerberg | Norvegiškas vyras tarp gamtos ir miesto

Camillos Bruerberg kolekcija verta dėmesio vien dėl must-have pirštinių, kurios tobulai įsilieja į kostiumą ir jį papildo. Tarsi iš naujo atrasti stambūs mezginiai gali tapti jaunatviško, pasitikinčio savimi vyro išskirtiniu ženklu. Dizainerė nebijojo žaisti spalvomis – jos margoje kolekcijoje susipynė rusvi, gelsvi, melsvi, smėliniai tonai, derinami su pilkšvais ir juodais atspalviais.

Diana Paukštytė | „Melancholija“ arba laimė būti liūdnam

Rafinuota D. Paukštytės kolekcija byloja apie trapią egzistenciją ir liūdesį, kuris atsiskleidžia lengvomis baltomis drapiruotėmis ir griežtais, kampuotais kirpimais. Kolekcija, skatinanti susimąstyti apie visa ko prasmę, itin vientisa – elementai keliauja iš ansamblio į ansamblį, sukurdami pasakojimą apie laikinumą ir jo pėdsakus moters gyvenime.

Hans Schwarz | „HORNY1NYMPHO1“ – infekuota ekstravagancija iš Estijos

Neabejotinai ryškiausia vakaro kolekcija su absurdo elementais ir tarsi išprotėjusiais modeliais priešakyje. Kūrėjas sako, jog sugrįžo „kiaulių gripas“ ir paženklina savo kolekciją ne tik šio gyvūno atvaizdu, bet ir vaistais manekenų kišenėse. Vis dėlto nuo šios ligos apsisaugoti neįmanoma – ekstravagancija neatskiriama mados dalis.

Sandra Straukaitė |“PYOKO PYOKO“ arba „strykt pasktrykt“

Ištraukusi visa, ką turėjo sukaupusi lentynose per daugelį metų, Sandra Straukaitė pristatė žaismingą sportinę kolekciją, kurią papuošė trys strikinėjančios mergaitės su gimnastikos kaspinais. Žaidimas su audiniais ir ryškiomis spalvomis sukūrė lengvumo įspūdį, o jaunuoliai su išskirtiniais treningais laisvai galėjo žygiuoti tiesiai į gatvę. Jie neliktų nepastebėti – kiekvieno modelio nugarą puošė žaisminga kasa, tapusi kolekcijos atributu.

Reporterė Laura Bojarskytė

Nuotraukos Juliaus Kalinsko / „15 minučių"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius