-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29

Anykščių meno naktyje „Nuo 6 iki 6“ į sceną lipo įdomiausi atlikėjai (nuotraukos)

Anykščių mieste paskutinį vasaros šeštadienį vyko Meno naktis, kurioje skambėjo įvairių muzikos grupių bei atlikėjų dainos.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Anykščių mieste paskutinį vasaros šeštadienį vyko Meno naktis, kurioje skambėjo įvairių muzikos grupių bei atlikėjų dainos.

„Chairs and Tables“

Pirmosiomis Chairs And Tables susikūrimo užuomazgomis būtų galima laikyti dar 2006-uosius, kuomet iš tuometinės jankiško rokelio grupės Creep Creed, kurioje grojo trys dabartiniai Chairs And Tables nariai, pasitraukė vokalistas Vytis Navalinskas. Grupė pasiliko pavadinimą ir ėmė groti trise. Jau iš seniausiai prisiklausius Oasis, The Strokes, Mando Diao, Arctic Monkeys, vaikinams neliko jokių abejonių koks turėtų būti naujas grupės stilius. Deja, dėl kai kurių techninių kliūčių grupė išsiskirstė. Tačiau naujų idėjų tik daugėjo. Prie jų kūrimo prisidėjo ir senas grupės draugas, dabartinis klavišininkas Karolis. Galiausiai, dėka ne vienerius metus trukusių svaičiojimų apie rokenrolą, gimė naujai atsikūrusi grupė su nauju pavadinimu. Priežasties, kodėl grupė pasivadino Chairs And Tables, nežino niekas, mat šis vardas, kaip ir dauguma minčių ir idėjų apie naują indie grupę, gimė ilgalaikių sėdėjimų Anykščių „kabakuose" metu.

„Fear of lying“

Pirma pasaulyje „White Lies“ pagerbianti grupė Indie roko mėgėjų tarpe prieš trejus metus akies mirksniu išpopuliarėjo Londono grupė „White Lies“, o šokių muzikos aikštelėse sukosi jos hitai „Unfinished Business“, „Death“ ir „Farewell to the Fairground“. Į indie-pop aukso fondą pateko albumas „To Lose My Life“, grupė surengė galybę koncertų visame pasaulyje, tarp jų ir Lietuvos pašonėje, „Heineken Opener“ festivalyje Gdynėje. Tad nenuostabu, kad grupei Vilniaus muzikantų taip patiko „White Lies“, jog nusprendė sukurti jų dainų versijas atliekantį projektą. Žymiausių pasaulio atlikėjų muziką gyvai atliekančios grupės (angl. cover bands) – plačiai paplitęs fenomenas, tačiau „Fear Of Lying“ kėsinasi tapti pirmąja „White Lies“ pagerbiančia grupe.

„Chill Out, Have No Doubt"

„Chill Out, Have No Doubt" – tai visiškai naujas, specialiai 2012 metų „Eurovizijos“ konkurso atrankai sukurtas  muzikinis projektas.  Ieškodamas ir rinkdamasis atlikėjus, projekto sumanytojas Vytautas pabrėžė, kad norėjo atrasti kuo įdomesnius, spalvingesnius atlikėjus, „ikonas“, kurie nebūtų vien tik tai instrumento ar mikrofono šeimininkai. Po „Eurovizijos” konkurso grupė skyrė nemažai laiko poilsiui, o vėliau pradėjo rnb, electronic, electro hop, funk, reggae, reggaeton muzikos stilius.  Tai bus pirmas viešas pasirodymas po „Eurovizijos“ atrankos. Projekto nariai: Laura – perspektyvi, talentinga, stipraus vokalo dainininkė, Justina – talentinga, kelių instrumentų atlikėja iš Utenos, Daniel – aktyvus visuomeninės veiklos veikėjas, artistiškas šokėjas, pradedantysis hiphopo atlikėjas iš Nigerijos, dainininkė, dainų ir tekstų autorė Gražina iš Vilniaus, ir muzikos kūrėjas bei diskžokėjas Vytautas iš Vilniaus.

„MuseIQ“

Lietuviškas muzikos projektas „MuseIQ“, kurį sudaro jau gana plačiai Lietuvoje žinomas ir ne vien tik iš unikalaus balso atpažįstamas Beissoul, bet ir dar du ne mažiau svarbūs kompanijos nariai: Einius ir Rolandas (Innomine). Kaip sako patys kūrėjai, „MuseIQ" – tai muzikinis ženklas, kurio stiliaus neįmanoma apibūdinti vienu žodžiu, šioje muzikoje sintetinami įvairūs žanrai: electro, electro experimental, pop, soul, dance, dubstep ir daugelis kitų. Pagrindinis šio projekto tikslas yra kurti kitokią muziką – su kokybės ženklu, tokią, kuri sukelia jausmus, priverčia šokti ir pati kuria istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius