Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Anykščiuose jaunimą kinas suvienijo antrą kartą (nuotraukos)

Jei penktadienio popietę Anykščiuose pamatėte keistus padarus apsiginklavusius skėčiais, kameromis ir juoku – jokiu būdu neišsigąskite!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Jei penktadienio popietę Anykščiuose pamatėte keistus padarus apsiginklavusius skėčiais, kameromis ir juoku – jokiu būdu neišsigąskite! Viskas yra gerai, tai tiesiog jaunimas, kuris buvo susirinkęs vardan vieno tikslo – kino! Ir neatsitiktinai, nes būtent čia vyko jau antrus metus organizuojamas kino festivalis – seminaras „16mm (Ir mums dar negana!)” šiemet jis surinko net 20 dalyvių.

Pirmąjį pusdienį dalyviai praleido Anykščių koplyčioje, kurioje vyko diskusija „Pokalbis su žmonėmis iš anapus ekrano“. Ją vedė aktoriai Dangis Cholinas ir Tomas Kliukas bei operatorius. Po to sekė Raimondo Paškevičiaus paskaita „Scenarijaus rašymas. Kiek gali iškęsti popierius?“ . Išklausę ir patobulėję dalyviai vėl susirinko į gimnazijos patalpas, šįkart – pietums, po kurių prasidėjo didysis darbas.

Keturios komandos, kurias sudarė jaunimas iš Širvintų, Utenos, Biržų ir Anykščių nepabijoję net pilančio lietaus, slėpdami kameras po skėčiais, kibo į darbus! Filmavimas užsitęsė iki pat vėlyvo vakaro, o vien filmavimu darbai nesibaigia. Grįžus atgal į laikinais namais tapusią gimnaziją prasidėjo filmukų montavimas. Vieniems jis turko ilgiau, kitiems trumpiau, bet visi vieningai baigę darbus miegoti dar nekeliavo miegoti. Linksmybės tik prasidėjo:  gyva muzika, šokiai, dainos ir kitos linksmybės per naktį! Buvo ir tokių, kurie visą naktį akių nesudėjo.

O akių sudėti nebuvo kada ir išaušus rytui, nes būtent tada prasidėjo viso nuveikto darbo ir susuktų filmukų peržiūros, bei padėkų teikimas dalyviams, karu su plojimais ir šypsenomis.

Patys dalyviai tai pat nuoširdžiai dėkoja jau antrus metus šį festivalį suorganizavusioms Mildai Bernatavičiūtei ir Adelinai Kiškytei. Taip pat padėjusiems mokytojams Andriui ir Aurai bei tiems, kas taip skaniai gamino pietus bei vakarienę!

Ką dalyviams pavyko nufilmuoti? Viską galite pamatyti „16mm(Ir mums dar negana!)” profilyje „Facebook“ tinklalapyje ČIA

Nuotraukų autorius: Žygimantas Daveikis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius