-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 22

Artėjant Utenos 751-ajam gimtadieniui, mieste atidarytas antrasis fontanas

Penktadienį, Utenoje atidarytas antrasis miesto fontanas. Pirmasis, atidarytas per jubiliejinį 750-ąjį gimtadienį, miestiečius ir miesto svečius džiugina Dauniškio ežere.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Fontanas
Penktadienį, Utenoje atidarytas antrasis miesto fontanas. Pirmasis, atidarytas per jubiliejinį 750-ąjį gimtadienį, miestiečius ir miesto svečius džiugina Dauniškio ežere.

Fontanas Utenio aikštėje įrengtas įgyvendinant projektą „Utenio aikštės pastatų fasadų ir viešųjų erdvių sutvarkymas“. Projektas yra remiamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Jo įrengimui skirta per 300 tūkst. Lt, kurių 7,5 proc. sudaro savivaldybės lėšos. Fontaną statė UAB „Alsuva“ su subrangovu UAB „Optika ir technologijos“.

Fontanas įrengtas pagal pažangiausias šiuolaikines technologijas, su specialiais vandens siurbliais, povandeniniu apšvietimu, vandens filtravimo įranga, vandens lygio davikliais. Fontaną sudaro 9 purkštukai, išdėstyti kvadratu trijose eilėse. Vandens srovės purškia iš aikštės grindinio ir yra surenkamas į grindinyje sumontuotus rezervuarus. Fontaninio purkštuko ir apšvietimo blokai sumontuoti taip, kad netrukdytų vaikščioti ir važinėti dviračiais ar riedlentėmis, o esant reikalui, būtų lengvai demontuojami. Fontanas vakarais šoks ir švies įvairiomis spalvomis.

Utena.lt informacija.
VIDEO: Naujasis fontanas Utenoje, Utenio aikštėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius