Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 21

„Barokas dabar“ – senovė, atgijusi šiuolaikiniame pasaulyje (nuotraukos)

Šių metų „Tebūnie naktis“ drebino Vilnių ne tik šiuolaikinės muzikos skambesiais, bet ir klasikinės. Būtent šią naktį autentiško grožio apleista Šv. Marijos bažnyčia prisipildė tapybiškumu pasižyminčiu baroko laikmečio muzika, kuri atsiskleidė šių dienų pasaulyje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Barokas

Šių metų „Tebūnie naktis“ drebino Vilnių ne tik šiuolaikinės muzikos skambesiais, bet ir klasikinės. Būtent šią naktį autentiško grožio apleista Šv. Marijos bažnyčia prisipildė tapybiškumu pasižyminčiu baroko laikmečio muzika, kuri atsiskleidė šių dienų pasaulyje.

„Tebūnie naktį“ lietus sujaukė visus planus ne vienam renginiui. Šis koncertas iš pradžių, dėl lietaus išdaigų, turėjo imtis atsargos priemonių ir koreguoti programą. Bet nepaisant visko, LMTA studentei Karolinai Glinskaitei (klasikinis vokalas), Simonai Smirnovai (džiazo vokalas) ir pianistui Joriui Sodeikai pavyko praskaidrinti pilkus debesis ir užpildė senąją bažnyčią nuostabiais klasikinės muzikos bei džiazo garsais. Tuo metu susipynė du laikmečiai: klasika ir šiuolaikinis džiazas. Šiems atlikėjams pavyko rasti šiuos du, atrodytų nesuderinamus muzikos stilius, jungiančius sąlyčio taškus.

Muzika skambėjo nuostabiai ir Šv. Marijos bažnyčios sienos prisipildė šiluma ir apleista vieta tapo, turbūt, pati šilčiausia ir mieliausia to vakaro vieta.

Antroje koncerto dalyje susijungė ne tik du skirtingi laikmečiai, bet prie jų prisijungė ir šokio elementai. Girmantė Vaitkutė (vokalas), Birutė Asevičiūtė (fortepijonas) ir Rūta Butkus (šokio improvizacija) sujungė dar du “principingus” meno dalykus: impulsyvųjį baroką ir šokį. Rūtos Butkus šokis įmitavo senovę dvelkiantį baroką. Grakštūs judesiai bei širdį glostantys muzikos garsai leido pasinerti į senovę, į tą laiką kai barokas buvo žinomas visur ir visiems.

Nors lietus nieko gero nežadėjo, nors iš pradžių žmonių buvo mažai... Prasidėjus koncertui visi tapo tarsi užburti. Žmonės eidami pro šalį užeidavo ne tik pasislėpti nuo lietaus ar smalsiai pasižiūrėti kas ir čia vyksta. Tie kas atėjo buvo užburti nuostabių garsų ir pasiliko. Įsibėgėjus koncertui žmonių buvo daug daugiau nei iš pat pradžių.

Dauguma gąsdina senoviniai dalykai, klasikinė muzika (kalbant ypač apie jaunimą). Bet „Tebūnie naktį“ žmonės turėjo galimybę ne tik pabuvoti trankiuose renginiuose, bet ir pasiklausyti giliausius sielos kampelius pasiekiančios muzikos. Šį vakarą galėjo galimybę pasinerti į senovės laikmetį, kuris susipynė su šiuolaikinio pasaulio realybe. Senovė, apleista bažnyčia – magijos, paslapties ir ramybės akimirkos.

Nuotraukos: Adomas Jablonskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius