-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 08

Brangiausias pasaulyje romas bus atvežtas ir į Lietuvą

Įvairiausius daiktus gaminančios kompanijos – pradedant automobilių ar televizorių, baigiant maisto ar gėrimų – ne vieną dešimtmetį varžosi, kuri sukurs brangiausią pasaulyje tos...
Legacy of angostura
Legacy of angostura
Temos: 1 Romas (gėrimas)

Įvairiausius daiktus gaminančios kompanijos – pradedant automobilių ar televizorių, baigiant maisto ar gėrimų – ne vieną dešimtmetį varžosi, kuri sukurs brangiausią pasaulyje tos srities daiktą.

Brangiausio pasaulyje automobilio titulas šiuo metu priklauso legendinės „Bugatti“ markės automobiliui „Veyron Super Sports“, kuris kartu yra ir galingiausias bei greičiausias legaliai gatvėmis važinėjantis automobilis pasaulyje. Šis 2,4 mln. USD (6,5 mln. Lt) kainuojantis “žaisliukas” aprūpintas 16 cilindrų W16 varikliu, kuris leidžia pasiekti didesnį nei 400 km/h greitį ir iki 60 mylių per val. įsibėgėti per 2,5 s. Ši automobilį sukonstravo „Volkswagen AG“ dukterinė kompanija „Bugatti Automobiles SAS“ ir pavadino jį legendinio lenktyninko Pierre Veyron, kuris atstovaudamas „Bugatti“ komandai 1939-aisiais laimėjo 24 val. „Le Mano“ varžybas, garbei.

Brangiausiųjų eilėje stovi ir pirmoji pasaulyje vonia iš brangakmenio,  parduota už 1,74 mln. USD (4,7 mln. Lt). „Le Grand Queen“ pavadinta vonia pagaminta iš Caijou brangakmenio, vertinamo dėl gydomųjų savybių. Pasak brangiausią vonią pardavusio gamintojo, brangakmeniai per 100 mln. jų formavimosi metų sukaupia galingą energiją, o jų  gydomosios galios kinams, egiptiečiams ir arabams žinomos nuo seniausių laikų.

Tuo tarpu šiuolaikiniams vaizdų ir garsų šamanams „Bang & Olufsen“ pavyko sukurti didžiausią ir brangiausią pasaulyje televizorių. „BeoVision 4“ su 103 colių plazminiu ekranu kainuoja 113 tūkst. USD (305 tūkst. Lt). Tačiau šio televizoriaus pirkėjas turi atitikti vieną pardavėjo keliamą sąlygą - jo namų grindys pakankamai tvirtos, kad atlaikytų šį pusę tonos sveriantį prietaisą. 

Kvapų industrijoje brangiausių kvepalų laurai atitenka „Clive Christian“ kvepalams „Imperial Majesty“, kainuojantiems 215 tūkst. USD (580 tūkst. Lt). Šis prabangus kūrinys gimė bendromis “Clive Christian” parfumerių ir krištolo gaminių kompanijos „Baccarat Crystal“ jėgomis. Šiems kvepalams sukurtas pusės litro talpos raižyto krištolo flakonas, papuoštas 5 karatų deimantu ir 18 karatų aukso žiedu. Šie kvepalai parduodami tik prabangiame britiškame prekybos centre  „Harrods“.

Brangiausią pasaulyje komercinį romą savo 200-jojo jubiliejaus proga pagamino Trinidade ir Tobage įsikūrusi romo darykla „Angostura“. Šis taurusis gėrimas, pavadintas „Legacy by Angostura“, sumaišytas iš septynių brangiausių ir rečiausių daryklos pagamintų romų. 25 tūkst. USD (67,5 tūkst. Lt) kainuojantis gėrimas pateikiamas krištoliniame Art Deco stiliaus rankų darbo butelyje, kurį puošia aukštos prabos sidabru dekoruotas kamštis, sukurtas Velso princo juvelyrų „Asprey“. Jis vaizduoja ant banguojančių cukrašvendrės lapų tupintį ažūrinį drugelį. Prabangiausias romas bus parduodamas raudona veršiuko oda aptrauktoje dėžėje ir jau šį lapkritį bus atvežtas į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius