Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 20

Dub FX pažadėjo vilniečiams sugrįžti (nuotraukos)

Minios jėga ir visa jungiančios vibracijos, plūstančios per tūkstančius kūnų ir kiekvieną grindinio metrą – štai kokie įspūdžiai pasilieka po didingo koncerto. Jau trečiąjį kartą į Lietuvą sugrįžęs ir tūkstančius žmonių parklupdęs Dub‘o ir beatbox‘o gyvu deriniu laikomas Dub FX (tikras vardas Benjaminas Stanfordas) padovanojo vakarą, kurio pamiršti jau neįmanoma.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Minios jėga ir visa jungiančios vibracijos, plūstančios per tūkstančius kūnų ir kiekvieną grindinio metrą – štai kokie įspūdžiai pasilieka po didingo koncerto. Jau trečiąjį kartą į Lietuvą sugrįžęs ir tūkstančius žmonių parklupdęs Dub‘o ir beatbox‘o gyvu deriniu laikomas Dub FX (tikras vardas Benjaminas Stanfordas) lapkričio 18-ąją Vilniuje klausytojams padovanojo vakarą, kurio pamiršti jau neįmanoma.

Ilgesnė nei pusės kilometro eilė prie įėjimo,  publikos amžiaus paletė – nuo paauglių iki solidžių suaugusių ponių bei vyrų - ne vienas žiūrovas iš Latvijos, Lenkijos, net Didžiosios Britanijios – tai ženklais, kad šis renginys lapkričio 18-ąją ne vienam buvo ilgai lauktas ir ypatingas.

Renginį pradėjo Dub FX sceną šildanti latvių beatbox‘o grupė „PeR“, kurie mums jau ausis išskalavusias dainas pavertė tikrais hitais ir privertė bet kurio muzikos stiliaus gerbėją šokinėti bei eiti iš proto kartu su jais. Tiek energijos, kiek ši grupė suteikė prieš pasirodant pačiam Dub FX, retai gausi iš apšildančios grupės, todėl turim pripažinti, kad kaimynai latviai įrodė esą ne pėsti.  Šaukdami „who‘s the man? – Dub FX“ grupė „PeR“ ir visa tūkstantinė minia  kvietė atlikėją ant scenos.

Vos Dub FX  užlipus ant scenos kartu su savo mergina bei scenos partnere Flower Fairy (tikras vardas Shoshana Sadia) – žiūrovai pamiršo ribas. Choru ir didelėmis ovacijomis jie pasitinko ilgai laiktą numylėtinį.  „Gera grįžti čia, nes tokią nuoširdžią publiką reta išvysti“ – sakė atlikėjas. Energijos nestokojo ir kartu su Dub FX atvykęs reperis CAde, kuris kartu atliko dainas, hip-hop'o pasiilgusiems gerbėjams. Maža ir nenustykstanti vietoje mergaitė, kuri savo energija šildė vien į ją pažiūrėjus, uždainavo ne vienoje dainoje ir taip suteikė moteriškų garsų žemiems Dub FX ritmams. Ir romantika čia nesugadino koncerto atmosferos, o tik padėjo suprasti bendrumo ir artimumo svarbą, kas dažnai akcentuojama atlikėjo kūryboje.

Koncerto metu publika kartu su atlikėju kartojo dainų žodžius, tokių kaip „Sooth your pain“, „Wandering love“, „The Future“. Ir, žinoma, nei viena daina nepraėjo statiškai. Judesys scenoje bei kintantis apšvietimas leido mums pasimėgauti energetika, sklindančia per kiekvieną asmenį. Tik mėgautis reikia mokėti. Kalbant apie lietuvių kultūrą ir renginio virtuvę – tai būtų nepatogi tiesa. Nes alkoholio pilstymo ir agresyvaus minios elgesio kitų atžvilgiu netrūko. Vis dėlto reikėtų išmokti valdyti agresyvumą ir egoizmą masyvaus renginio metu.

Ir nepaisant įsiliepsnojusios minios, nebuvo akimirkos, kai neišvystume jūros rankų, pakilusių virš žmonių galvų. Ir pajautęs, jog karštis persiskverbė į kiekviną kūno dalį, Dub FX uždainavo „Love someone“. Tai buvo daina, kurios metu pakilo visi iki vieno ir abejingų neliko. Mesdami savo rūbus, siūsdami širdies formos linkėjimus ir kartu kartodami kiekvieną žodį žiūrovai atsidavė akimirkos pasigėrėjimui. Taip stipriai trypdama ir plodama, ji neleido atlikėjui palikti scenos. Todėl jis drąsiai sugrįžo pakartoti kūrinio. „Pasimatysim kitais metais“- sušuko Dub FX ir taip užtikrindamas pabaigą, paliko sceną lydimas griausmingomis ovacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius