Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 09 12

Dzūkijoje jau dygsta delikatesiniai grybai – rudmėsės

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai į...
Rudmėsė
Rudmėsė

Dzūkijos miškuose dygstančios rudmėsės džiugina grybautojus. Tiesa, didžioji dalis grybų sukirmijusi, tačiau jų gausa negalima skųstis, o pasivaikščiojus kiek ilgėliau tikrai įmanoma prisirinkti gardžiai vakarienei.
Rudmėsės kepurėlė rausvai oranžinė, pasitaiko su žalsvomis dėmelėmis. Lakšteliai priaugtiniai, rudai raudoni, grybas maloniai kvepia.  Lotynišku savo vardu šis grybas taip pat yra neeilinis: lactarius deliciosus, pirmasis žodis reiškia pieningumą, tas oranžines nekarčias grybo sultis, o antrasis, be abejo, gardumą. Auga vasaros pabaigoje ir rudenį  eglynuose, pušų jaunuolynuose, mėgsta slėptis tarp žolių. Tai I kategorijos valgomasis grybas. Vartojamas keptas, sūdytas, marinuotas.

Rudmėsė – tai tikras lietuviškas delikatesas, todėl verta kuo skubiau išsiruošti į mišką.


 

Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės
Rudmėsės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius