Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 03

EBRU margučių fiesta kviečia kauniečius prisijungti!

Šių metų balandžio 4 dieną, Kauno pilyje įvyks džiaugsmo ir šypsenų kupinas, analogų Lietuvoje neturintis renginys „EBRU margučių fiesta". Pirmą kartą šv. Velykoms siūloma ruoštis pasitelkiant 500 metų senumo tapymo ant vandens techniką - EBRU meną.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šių metų balandžio 4 dieną, Kauno pilyje įvyks džiaugsmo ir šypsenų kupinas, analogų Lietuvoje neturintis renginys „EBRU margučių fiesta". Pirmą kartą šv. Velykoms siūloma ruoštis pasitelkiant 500 metų senumo tapymo ant vandens techniką - EBRU meną.

Ebru - tai menas, imituojantis ir apgaunantis, bet gerąja prasme. Šio metodo dėka ant popieriaus sukuriama marmuro rašto imitacija, kurią nuo tikro marmuro paviršiaus atskirti galima tik priėjus arčiau ir atidžiau įsižiūrėjus. Kiekviena ebru meno technikos struktūra yra unikali. Jos unikalumas ir išskirtinumas iš kitų meno sričių slypi tame, jog kūrinio pakartoti antrą kartą yra neįmanoma, o galutinis rezultatas pamatomas tik perkėlus paveikslą ant popieriaus lapo ar kito šiam procesui tinkančio paviršiaus.

Pats kūrimo procesas taip pat yra unikalus. Inde su sutirštintu vandeniu kuriamas paveikslas. Vandens paviršiuje teptukais paskirstomi dažai, o norint - pagaliukais sukuriamas vaizdas. Galiausiai ant sukurto vaizdo dedamas popierius (ar kita tam tinkama medžiaga), kuriame lieka autoriaus darbas.

Dar vienas šio meno išskirtinumas - natūralumas. Ebru mene naudojamos tik natūralios, žmogaus sveikatai nekenksmingos medžiagos. Tad tai tinka bet kokiai žmonių grupei. O taip pat yra pastebima, kad šis menas - puiki terapinė priemonė žmonėms, turintiems įvairių fizinių, emocinių, psichikos ar proto sutrikimų.

Taigi ir „EBRU margučių fiestoje" Jūs galėsite gauti unikalią galimybę papuošti savo Velykinį stalą vienetiniais margučiais, išbandyti tapymo ant vandens techniką (norinčius kviečiame registruotis telefonu 8 676 88088 arba el. paštu info@medaproject.com; išbandyti EBRU - tapymą ant vandens asmeniškai galės tik užsiregistravę žmonės) ir sudalyvauti jau 18 kartą per pastaruosius metus vyksiančioje socialinėje akcijoje „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!"

Organizatoriai didelį dėmesį skiria socialiai remtinoms šeimoms, globos namų auklėtiniams bei negalią turintiems vaikams. Nuo 2010 metų rugsėjo mėnesio visose Lietuvos mokyklose buvo pristatytas unikalus visame pasaulyje „Ebru meno - tapymo ant vandens" neformalaus ugdymo projektas, iš kurio išaugo ir 2011 m. Balandžio 15 d. startavo tęstinė socialinė akcija „Už spalvingą ir teisingą vaikystę...!" šios socialinės akcijos metu Ebru meną pritaikant kaip terapijos priemonę dirbame su globos namų, dienos centrų, aklųjų, kurčiųjų, neįgaliųjų centro auklėtiniais bei onkohematologinėmis ligomis sergančiais vaikučiais.

Maloniai kviečiame visus apsilankyti, pasidalinti Velykiniu atgimimo džiaugsmu ir susipažinti su unikaliuoju EBRU menu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius