Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 15

E.Dragūnas apie verslą, skandalus ir užgimusį gerumą

Kone savaitę Nicoje pabuvojęs, vėliau koncertą Dubline atšokęs ir plačiai skleisti sparnus kelionei už Atlanto besiruošiantis grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas, vos trumpam grįžęs į Lietuvą, sutiko duoti interviu ikrauk.lt komandai. Amplua iš skandalisto į gerietį pakeitęs E.Dragūnas – apie verslą, skandalus ir labdarą.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kone savaitę Nicoje pabuvojęs, vėliau koncertą Dubline atšokęs ir plačiai skleisti sparnus  kelionei už Atlanto besiruošiantis grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas, vos trumpam grįžęs į Lietuvą, sutiko duoti interviu ikrauk.lt komandai. Amplua iš skandalisto į gerietį pakeitęs E.Dragūnas – apie verslą, skandalus ir labdarą.

– Kovo 13 dieną Pasaulinėje maisto ir gėrimų parodoje Londone turėjai pristatyti naują savo gėrimą „Dragoon“. Kaip sekėsi?

– Pats nedalyvavau pristatyme, jame man atstovavo kompanija „My drink“. Paroda vis dar vyksta, ji tęsis iki trečiadienio. Mano gėrimo kol kas pagaminta tik 300 buteliukų, tai yra tarsi paskutinis pabandymas pažiūrėti, kaip viskas atrodys. Dabar ruošiamės daryti galutinius pataisymus ir netrukus gėrimas pasirodys rinkoje.

– Būrėja Vanda Darjina yra išpranašavusi, jog netrukus tapsi stambiu verslininku. Tai realu?

– Nežinau. Pasaulyje šou biznis nėra stabilus ir aš dirbu ta linkme. Bet kokiu atveju, tai buvo sugalvota ne dėl pinigų, o dėl gerų paskatų – norėjosi, kad visi žmonės, ne tik vaikai, gertų sveiką gėrimą žinodami, kad vartoja ne kažkokius dažiklius ir chemiją, o naudingas medžiagas. Dalis gautų lėšų galimai būtų skiriamos labdaringai veiklai.

Kaip planuoji tęsti savo labdaros fondo veiklą? Neseniai pervedei didelę pinigų sumą vaikų ligoninei...

– Mane nuolat pasiekia laiškai su įvairiais pagalbos prašymais – rašo vienos vaikus auginančios moterys, sunkiai gyvenantys žmonės. Svarstau galimybę imti remti vienišas gyvenimo nuskriaustas motinas. Kaip bus, pamatysim ateity.

Ar galima būtų teigti, kad Egidijus pasikeitė ir vietoj skandalų ėmė inicijuoti rimtą veiklą?

– Žinote, kaip pradėjau dirbti, taip iki šiol tęsiu savo veiklą – jau šešiolika metų tą darau. Dabar atėjo laikas imti daryti gera. Gal iš tiesų subrendau, tapau atsargesnis. Todėl manau, kad tokiam pasakyme yra dalis tiesos.

Kalbant apskritai, kokią įtaką tavo karjerai turėjo skandalai?

– Neigiamą. Vien tik neigiamą. Iš jų nebuvo nieko gera.

Manai, jei nebūtų buvę visų tų skandalų, būtum didesnė žvaigždė?

– Nežinau, ar didesnė. Tiesiog tie skandalai man nepriimtini, bet taip jau išeidavo, kad vis į juos papuldavau. Bet kokiu atveju, svarbiausias yra žmonių palaikymas.

Sulauki jo?

– Taip, tikrai taip. Parašo man ir per „Facebook, ir per kitur. Jaučiu, kad keičiasi žmonių požiūris į mane. Dabar, man ėmus užsiiminėti gera veikla, smagu girdėti žmonių vertinimus – pasako man „Egidijau, šaunuolis tu.“ Tada labai gerai pasijaučiu.

Viename interviu minėjai, jog būtum nieko prieš įsivaikinti. Ką dabar manai ir ar svarstai apie tokią galimybę?

– Tokį dalyką gali padaryti tik labai stiprūs žmonės. Žinau tokių, kurie tai padarė. Kol kas manau, kad net neturiu sąlygų tam – visų pirma reiktų turėti didelę gyvenamą vietą, susitvarkyti šalutinius reikalus, visaip kaip pasiruošti.

Dar nesi tam pasirengęs?

– Tiesą sakant, nelabai. Sakyti, kad neturėjau laiko apie tai pagalvoti, skamba kvailai, tačiau iš tiesų visiškai neturėjau tam laiko. Man liūdna dėl vaikų, gyvenančių tuose namuose. Jautriai reaguoju į tokius dalykus. Man labai gaila žiūrėti jau vien į savo vaiką, kurį dėl darbų turiu rytais vežti į darželį ir žiūrėti, kaip jis ten eidamas verkia.

Kalbant apie didžiąją sceną, tu padėjai į ją užlipti ne vienam atlikėjui. Koks yra receptas norint tapti lietuviška žvaigžde?

– Nežinau, ko reikia tiksliai, bet manau, kad svarbiausia yra didžiulis noras ir talentas. Tai – esminiai dalykai, vedantys į sėkmę.

Manai, kad būtent jų dėka šiandien esi garsus?

– Nevisai. Aš neturiu talento. Neturiu klausos, nemoku dainuoti. Bet užtat visada turėjau begalinį norą, kuris mane ir vedė pirmyn.

– O ar matai mūsų gretose talentų, kuriems Lietuvos scena tiesiog per ankšta?

– Tokių žmonių yra. Jų ne vienas ir ne du. Apskritai turime daug talentų savo šalyje ir ne tik scenoje – pažiūrėkime į sportininkus, kurie tiek daug pasiekia pasauliniame kontekste. Talentingi žmonės parodo, kad galima žiūrėti plačiau, siekti savo tikslų.

Ačiū už pokalbį!

E.Dragūnas primena gerbėjams, kad jau šį savaitgalį laukia jų Kauno sporto halėje vyksiančiame koncerte. Nors bilietų liko nedaug, vis dar yra galimybė įsigyti paskutiniuosius iš jų. Koncertinį turą SEL žada tęsti ir už Europos ribų – jau kitą savaitgalį E.Dragūnas išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur planuoja net kelis koncertus Los Anžele, Čikagoje ir Niujorke.

Irmanto Gelūno / 15min.lt nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius