-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Egiptas – ne tik piramidžių žemė

Apie Egiptą lietuviai galėtų pasakyti nemažai. Matyt, nerastume tautiečio, kuris neturi savo tvirtos nuomonės, kuris Egipto kurortas geriausias ir kuriame viešbutyje maisto į...

Apie Egiptą lietuviai galėtų pasakyti nemažai. Matyt, nerastume tautiečio, kuris neturi savo tvirtos nuomonės, kuris Egipto kurortas geriausias ir kuriame viešbutyje maisto įvairovė didžiausia. Visi žinome piramides bei faraonus, na, o mokykloje vaikai kankinami dar ir jų istorija. Bet ar tai jau viskas? Tiesa, ten teka upė Nilas, kurioje gyvena krokodilas.

„Tai tik dalis mūsų kultūros. Žinoma, piramidės ir faraonai, hieroglifai yra autentiška ir savita, bet tai dar neatsipindi visos Egipto kultūros“, – sako savanoris iš Egipto Mohamedas Ragabas. Šis jaunuolis lygiai prieš tris mėnesius atvyko į Lietuvą su tikslu – pažinti mūsų šalį bei padėti mums geriau pažinti jo gimtinę. Pasak vaikino, savanoriaujančio kultūros centre In-Actio, jo darbą apsunkina tai, kad Lietuvoje nėra Egipto ambasados. Tačiau dėl to savanoris rankų nenuleidžia, o savo planus stengiasi įgyvendinti savarankiškai bei su kultūros centro In-Actio pagalba. Pirmasis renginys – Egipto kultūros vakaras Vilniuje.

Iš Alenksandrijos, vieno įspūdingiausio miesto pasaulio istorijoje, kilęs Mohamedas Egipto kultūros vakarą surengė Fluxus ministerijoje, spalio 6-ą dieną. Data, pasak organizatoriaus, pasirinkta neatsitiktinai. Spalio šešta – Nacionalinė šventė Egipte, nes būtent tądien, 1973 metais, Egiptas atsiėmė jiems svarbias žemes Sinai iš Izraelio.

Į Fluxus ministeriją susirinkusius svečius pasitiko egiptietiški ritmai. Vienas seniausių egiptietiškų šokių – pilvo šokis, tad vakaro metu buvo rodomos įvairios šio šokio versijos, kurias atliko Renata – Leila su savo šokių grupe „Maya“. Mohametas pasirūpino ir tradiciniu valgiu – vištienos kepenėlėmis su aitriuoju padažu. Vaikinas atsiprašė, kad dėl techninių nesklandumų, svečiai negalėjo išvysti paties Mohamedo kurto trumpametražio filmo apie Egipto kultūrą.

Dar tris mėnesius Lietuvoje gyvensiantis ir jau lietuviškai pramokęs savanoris mano, kad Lietuva ir Egiptas turi nemažai panašumų. Ir čia, ir ten žemas pragyvenimo lygis, iš abiejų šalių emigruoja gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius