Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 07

Elektroninė opera XYZ sudrebino naujam gyvenimui prikeltą „Lietuvos“ kino teatrą

Šeštadienį buvusiame Lietuvos kino teatre vyko išskirtinis reginys – elektroninės operos fantazija XYZ, kurios metu žymiausi klasikinės muzikos kūriniai susiliejo su gyvai kuriama elektronine muzika.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lapkričio 6 dieną, šeštadienį, buvusiame Lietuvos kino teatre vyko išskirtinis reginys – elektroninės operos fantazija XYZ, kurios metu žymiausi klasikinės muzikos kūriniai susiliejo su gyvai kuriama elektronine muzika.

Buvusios kino teatro patalpos po daugelio pertvarkų ir miestiečių talkos tapo puikia vieta atsiskleisti kūrybinei laisvei. Žinoma, vieta toli gražu nepriminė senojo kino teatro – nelygios grindys, užuolaidos vietoje durų, plastikinės kėdės ir įspėjimai prieš renginį, kur link reikia bėgti atsitikus nelaimei, tačiau, anot renginio režisierės Dalios Ibelhauptaitės: „Menui nebūtinai reikia blizgančių salių ir raudonų kilimų. Juk dar įdomiau kažką kurti apgriuvusiame kino teatre ar apleistoje gamykloje, iš naujo atrasti vietas, kurios kažkada turėjo visai kitą paskirtį, energiją, o dabar yra nenaudojamos“.

Į renginį susirinko daugiau nei 1000 įvairiausio amžiaus žiūrovų. Buvo atliktos 24 kompozicijos, dainuojant bohemiečių dainininkams ir gyvą muziką kuriant „Silence“ kompozitoriams. Sunku buvo patikėti, jog tokie išskirtiniai kūriniai yra atliekami gyvai: bohemiečių balsai suskambėjo iki šiol negirdėtame kontekste, šiuolaikinė muzika atskleidė visai kitokią žymiausių operos kūrinių pusę.

Negausios sceninės dekoracijos buvo puikiai papildytos įspūdinga vaizdo projekcija, rodoma per didelį kino teatro ekraną, taip pat sužavėjo šviesų žaismas ir dinamiški apšvietimo sprendimai, kurie atitiko ir kūrinių nuotaikas, ir emocijas. Veiksmo scenoje nebuvo daug, bet pusantros valandos trukęs pasirodymas visą laiką išlaikė žiūrovų dėmesį.

Unikali bohemiečių ir „Silence“ sąjunga atrado patį puikiausią būdą, priartinantį operą prie šiuolaikinio žmogaus, padarantį ją patrauklia ir įdomia muzikos išraiška.

Čia galite pamatyti ir išgirsti keletą kūrinių, jie kalba patys už save:

http://www.youtube.com/watch?v=iD-NQCWjwx4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YrAGgv0aBKs&feature=related

Reporterė Laura Bojarskytė

Nuotraukų autorius: D.Matvejevas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius