Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Europos kalbų diena „Kalba – langas į pasaulį“

2013 m. rugsėjo 26 d. Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) atstovai kartu su Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos moksleiviais vykdė projektą „Erasmus...
„Kalba – langas į pasaulį“
„Kalba – langas į pasaulį“

2013 m. rugsėjo 26 d. Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) atstovai kartu su Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos moksleiviais vykdė projektą „Erasmus Lietuvos mokykloms“. Projekto tema: „Kalba – langas į pasaulį“. Šiuo renginiu paminėjome Europos kalbų dieną. Renginyje dalyvavo 5–12 klasių gimnazijos moksleiviai ir 19 ASU studentų iš šešių pasaulio šalių (Čekijos, Italijos, Latvijos, Lietuvos, Nigerijos ir Prancūzijos).

Pirmoje renginio dalyje ASU užsienio studentai tapo mokytojais – kiekvienas turėjo užduotį per 45 minutes išmokyti moksleivius pagrindinių savo šalies žodžių ir frazių. Studentai anglų kalba pristatė savo gimtas šalis, jų kultūrą, tradicijas ir papročius. Geriausiai į svečių klausimus atsakę moksleiviai buvo apdovanoti suvenyrais su ASU ir Švietimo mainų paramos fondas logotipais.

Antroj renginio dalis vyko Kaltinėnų kultūros namuose. Renginio metu gimnazijos moksleiviai, demonstruodami skaidres, pristatė LR Prezidentą A. Stulginskį, gimnazijos istoriją ir Žemaitijos kraštą, taip pat atliko kūrinius mokykloje mokomomis užsienio kalbomis. Kiekvienas moksleivis buvo bendravęs tik su savo klasės laikinu mokytoju, todėl visiems buvo pristatyti užsienio šalių studentai.

Kai kurie iš jų (pranzūzė, latvis ir nigerietis) atliko dainas savo nacionalinėmis kalbomis. Šeimininkai renginiui buvo labai gerai pasiruošę. Mokyklos saviveiklininkai šoko liaudies šokius, dainavo. Po kiekvieno pasirodymo buvo šokami draugystės šokiai kartus su moksleiviais ir studentais. Visiems ASU užsienio studentams  buvo įteiktos ASU rektoriaus prof. dr. Antano Maziliausko ir gimnazijos direktorius Virginijaus Andrejausko padėkos už dalyvavimą projekte.

Pasistiprinę skaniais pietumis aplankėme žemaičių pasididžiavimu vadinamą Medvėgalio kalną ir geros nuotaikos išvykome į Aleksandro Stulginskio universitetą.

Dėkojame Universiteto partneriams – Šilalės r. Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos bendruomenei: moksleiviams, administracijai ir mokytojams.


Projektas finansuojamas Švietimo mainų paramos fondo ir ASU lėšomis.

Aleksandro Stulginskio universitetas

Antanas Girčys
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius