-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 06

Festivalio metu meditavo vidury miško

Mandala – tai ratu suburtas raminantis ir meditacinis spalvų ir formų derinys, kuriame susipina asmenybės dvasinė, kūno ir proto saviraiška. „Mandalos“ festivalis – tai visų šių...

Mandala – tai ratu suburtas raminantis ir meditacinis spalvų ir formų derinys, kuriame susipina asmenybės dvasinė, kūno ir proto saviraiška. „Mandalos“ festivalis – tai visų šių asmenybės kūrybinių erdvių atspindys, kurioje kviečiama atsipalaiduoti, pasimėgauti ir pasisemti žinių įvairiuose užsiėmimuose ir praktikose. Tai trys dienos tylaus ir ramaus buvimo pozityvioje, spalvotoje, sveikoje ir draugiškoje aplinkoje, apsuptoje miško ir ežero krantų.

Nuolat skambanti meditacija
Festivalio muzika – tai nuolat skambanti meditacija, kurios ritmas ar gaudesys lydi kiekviename žingsnyje. Tai joginis, relaksacinis ir instrumentinis skambesys, sėkmingai perteiktas festivalyje dalyvavusių grupių: „Tilaka“ bei „Reaching The Roots“. Šios grupės leido išgirsti tolimas rytietiškas natas, kurių susirinkusieji klausė įsitaisę ant paklotų, įsisupę į miegmaišius ar atsirėmę į sėdmaišius naktinių žvakių ir žibintų šviesoje.

Festivalio metu taip pat nuskambėjo ir misterinis gongų koncertas, kuris puikiai pailsino po savaitės darbų ir suteikė „gerų vibracijų“ dozę visam renginiui. Liaudiškų dainų ir sutartinių mėgėjai turėjo galimybę paklausyti ir padainuoti kartu su „Sen Svaja“, kuri taip užbūrė savo jaukiu pasirodymu prie laužo, kad susirinkusieji dar ilgai neskubėjo skirstytis.

Viso savaitgalio metu netrūko būgnų ir būgnelių, švilpynių, dūdelių ir kitų įvairiausių bei dar negirdėtus garsus skleidžiančių instrumentų skambesio, kuris pasklisdavo miške ir maloniai nuaidėdavo tai iš vienos, tai iš kitos vietos, suteikdamas festivaliui gražaus mistiško šarmo.

Programa pilna veiklų
Festivalio veiklos  buvo suskirstytos į keturias zonas: Žemės (kūno), Vandens (psichologija), Oro (dvasinės praktikos) ir Ugnies (kūryba), pagal kurias buvo išdėstyti visi užsiėmimai: nuo įvairių paskaitų ir rankdarbių užsiėmimų iki meditacijų ir jogos.

Norintieji patirti naujų įspūdžių, išbandyti naujus pažinimo metodus, susipažinti su meditacijomis, atsipalaidavimo technikomis, dvasinėmis praktikomis ar kūrybiniais rankdarbiais, galėjo keliauti iš vienos stichijos zonos į kitą ir klausyti, dalyvauti, patirti ar bent stebėti ir stebėtis kitų gebėjimu atsipalaiduoti bei įgūdžiais nulieti žvakę, supinti mandalą ar nupiešti savo fraktalą. Kiekvienoje zonoje netrūko dalyvių ir kiekvienas užsiėmimas sulaukė susidomėjusių žmonių būrio, kurie nesivaržydami galėjo išbandyti tiek dervišų sukimąsi, kurio metu kūnui leidžiama suktis ir judėti kaip nori, tiek juoko jogą, kai gali juoktis iš menkiausių smulkmenų ir savo juoku užkrėsti aplinkinius, tiek jogą nidrą, kuri padeda žengti į savęs pažinimo kelionę, susitinkant su savo totemu, tiek kitas veiklas, vykusias nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro.

Miško slėpynės
„Mandalos“ festivalio vieta du metus iš eilės nesikeitė, o šį kartą festivalis vyko jau kitoj vietoj - Molėtų rajone, miškų apsuptose ežero pakrantėse. Nuostabus, švarus gaivus vanduo, spygliuočių miškas ir mėlynojai kiek užmato akys. Labai gaila, kad šią idilę naktimis drumstė kiti, nemandaliečiai stovyklautojai įsikūrę kaimynystėje (ir vakarais festivaliautojus „džiuginę“ lietuviškais šventiniais hitais ). Labai norėjosi švarios, sakralios erdvės, derančios su festivalio erdvėmis ir praktikomis, todėl pirmųjų dviejų festivalių uždara erdvė Genai labiau tiko ir patiko, nei šių metų festivalio erdvė.

Gena nustebino ir tai, jog renginyje nebuvo konkrečių palapinių ir automobilių zonų, tad visi dalyviai „pažiro“ miške kaip, beje, ir kavinės bei pagrindinės palapinės, kuriose vyko programa. Dėl šios priežasties buvo nelengva pajausti dalyvių bendruomenę bei pamatyti visą festivalio vaizdą vienu ypu. Kita vertus, tai lėmė festivalio ramumą ir jaukumą, kai kiekvienas galėjo rasti savo erdvę, vietą, laiką ir bendraminčių.

Sveikai žalias, žaliai sveikas
Festivalyje buvo kelios maitinimo vietos, kuriose buvo galima rinktis žaliavalgišką ar vegetarišką maistą. Siūlomų patiekalų asortimentas buvo gardus ne tik pažiūrėti, bet ir paragauti. Pietų ir vakarienės metui kavinėse darbuotojai plušdavo papildomai ruošdamiesi iš anksto, tačiau vėluojantiems tekdavo laukti pietų papildymo arba rinktis iš kitų pasiūlymų. Smagu, kad net vegetariškos mitybos nepraktikuojantys žmonės, kelias festivalio dienas sėkmingai ir sočiai išsivertė be mėsiškų gaminių.

Festivalio metu nebuvo prekiaujama alkoholiu ar cigaretėmis, ir sprendžiant iš ten susirinkusiųjų, arbūzinis kokteilis su mėtomis buvo gerokai trokštamesnis gėrimas nei bokalas alaus. Švara sieloje prasideda nuo švaros kūne.

Pastebėjimai ateičiai

Festivalis yra užburiantis savo ramia ir džiugia nuotaika, ramybe ir susirinkusių žmonių gera aura. Organizuojant festivalį ateityje Gena pataria, kad būtų smagu jame išvysti daugiau skirtingų veiklų, kurios būtų naujos ir ne pirmą kartą į festivalį vykstantiems žmonėms. Išsamesnė festivalio programa labai pagelbėtų dalyviui orientuotis tarp siūlomų užsiėmimų. Detalesni aprašymai apie užsiėmimą, paskaitą ir vedantįjį bei paprastas žemėlapis padėtų reikšmingai sumažinti besiblaškančių dalyvių skaičių, renkantis veiklą, ieškant tualeto ar užsiėmimų zonos. Didesnis organizuotumas įleidžiant bei nurodant palapinių ir automobilių stovėjimo vietas, tvarkos (tualetų trūkumas) ir ramybės priežiūra naktį (kad festivalio netrikdytų pašaliniai garsai iš netolimų festivalyje nedalyvaujančių kaimynų) taip pat galėtų pagerinti sklandžią festivalio eigą.

Summa summarum:  Gena festivalį įvertina aštuonetu! (8/9)

Vietoj pabaigos

Mandalos kūrimas padeda kitaip pažvelgti į savo asmenybę, prieiti naujų įžvalgų bei atradimų, suteikia energijos ir gyvybinių galių. „Mandalos“ festivalis suteikia vietą ir laiką šiems dalykams skleistis ir padeda kasdienybę paįvairinti nekasdieniškais patyrimais bei veiklomis, su kuriomis kiekvienam verta susipažinti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius