Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 11 23

Festivalis „Mama Jazz“ atsisveikino iki kitų metų (nuotraukos)

Sekmadienį vyko jau paskutinieji 10-ojo „Mama Jazz 2010“ festivalio koncertai. Šio vakaro metu skambėjo rami, atpalaiduojanti muzika. Savo pasirodymais klausytojus stebino Jay Phelps, Sebastian Weiss, Robin Aristorenas, Rick James, Marijus Aleksa bei Gerald Clayton trio.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Mama

Sekmadienį vyko jau paskutinieji 10-ojo Mama Jazz 2010“ festivalio koncertai. Šio vakaro metu skambėjo rami, atpalaiduojanti muzika. Savo pasirodymais klausytojus stebino Jay Phelps, Sebastian Weiss, Robin Aristorenas, Rick James, Marijus Aleksa bei Gerald Clayton trio.

Šįmet lietuvis Marijus Aleksa grįžo su Londone susibūrusia bičiulių komanda, kurioje žibėjo iš Kanados, Filipinų, Vokietijos kilę, Didžiosios Britanijos sostinės šurmuliu susivilioję puikūs muzikantai. Tarp jų buvo ir lietuviams jau pažįstamų veidų. Šis penketukas stebino drąsiomis improvizacijomis ir sugebėjo įrodyti, kad jiems negalioja valstybių sienos ir kultūros barjerai. Kitaip tariant, scena virto tikru tautų katilu, kuriame virė nenuspėjamo skonio troškinys.

Šį vakarą klausytojai turėjo nuostabią galimybę išgirsti geidžiamiausią Europos ir JAV džiazo festivalių muzikantą G.Clayton. Šis talentingas atlikėjas – tai stereotipus laužantis džiazo artistas, kuris savo muzika sužavi kiekvieną klausytoją. G.Clayton mano, jog senos tradicijos ir naujovės gali gyvuoti kartu ir sudaryti puikų derinį – šį vakarą jis kaip tik tai ir įrodė.

Taip pat sekmadienį įvyko ir paskutinis Jam Sassion renginys, kuris nei kiek nenusileido vakaro koncertui. Klausytojų dėmesį kaustė „Vilkšu Pa Maguru feat. Dima Golovanov“ bei „Insearch“ grupių improvizacijos. Vakaras žavėjo malonia atmosfera ir buvo gaila, kad šis įstabus festivalis jau baigėsi.

Dėkojame organizatoriams už galimybę išgirsti garsiausius džiazo atlikėjus ir laukiame kitų „Mama Jazz“ festivalių.

Nuotraukos: Eimantas G.

VIDEO: Gerald Clayton Trio a Umbria Jazz 2008

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius