Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 25

Festivalis „Tamsta muzika“: merkiamas lietaus, tačiau viso miesto festivalis

Liepos viduryje, dėka festivalio „Tamsta muzika“, Trakų miestas tapo vienu dideliu ir draugišku festivaliu. Su festivalio bilietu net 50 proc. pigiau kainavo muzikinio traukinio...
Festivalis "Tamsta muzika"
Festivalis "Tamsta muzika"

Liepos viduryje, dėka festivalio „Tamsta muzika“, Trakų miestas tapo vienu dideliu ir draugišku festivaliu. Su festivalio bilietu net 50 proc. pigiau kainavo muzikinio traukinio bilietas, o nuo traukinių stoties kursavo festivalio autobusai, kurie festivaliautojus vežė iki renginio vietos, palapinių miestelio ar kempingo. Vienam savaitgaliui Trakai tapo muzikos miestu.

Festivalio žvaigždė – jamaikiečių dainininkas Shaggy
Krokodilui Genai labiausiai įstrigo būtent tas atlikėjas, kuriuo „Tamsta muzika“ labiausiai ir gyrėsi – tai krokodilo jaunystės laikų herojus Shaggy. Šio atlikėjo pasirodymas buvo ilgas ir užvedantis, minia jį taip pat sutiko labai šiltai, audringai plojo po kiekvienos dainos. Krokodilas Gena, lygindamas Shaggy su kitų atlikėjų pasirodymais nusprendė, kad jis buvo pati pačiausia festivalio žvaigždė ir vien dėl šio atlikėjo buvo galima važiuoti į „Tamsta muzika“.

Krokodilui patiko tai, kad skirtingų scenų garsai nesusimaišė į vieną – festivalio organizatoriai gerai parinko scenų atstumus ir garsų kampus. Gena itin giria pagrindinės scenos dekoracijas. Visas festivalis kūrė jausmą, kad esi savotiškame pasakų mieste: pilių viduje esantys barai, kiti netradiciniai sprendimai priminė scenas iš „Narnijos kronikų“.

Kūrybinės dirbtuvės neveikė dėl lietaus
Kaip visi gerai žino, orai tikrai nelepino festivaliautojų, tad krokodilui pakankamai sunku komentuoti kūrybines dirbtuves ir kitas papildomas veiklas. Ypač prisimenant šeštadienį, kai Trakų žemę be perstojo merkė lietus ir papildomomis veiklomis užsiimančių greičiausiai net nebuvo. Žvelgiant į tokį lietų buvo gaila tiek festivalio organizatorių, tiek pačių festivaliautojų, pastarieji investavo savo pinigus, o pirmieji – širdį į renginį. Krokodilas labai giria ,,Water Blob LT“ vandens pramogą, kuri buvo įkūrta paplūdimyje šalia palapinių miestelio. Praėjusią vasarą nieko panašaus Krokodilui neteko matyti, tad šiemet šiai pramogai pritrūko tik gero oro ir, greičiausiai, būtų tekę stovėti eilėse prie jos.

Miesto dydžio festivalis – originalus, tačiau per didelis
Pati festivalio vieta buvo didžiausias festivalio pliusas ir kartu – didžiausias minusas. Miesto dydžio festivalis Krokodilui buvo kažkas naujo, nepatirto ir be galo įdomaus, tačiau atstumai, kuriuos festivaliautojai turėjo įveikinėti buvo ženkliai per dideli: nespėjus į autobusą arba netilpus į jį, atstumai iki scenų buvo dideli, o sekančio transporto iš festivalio laukti taip pat tektų ilgokai.

Pats Krokodilas gyveno palapinių miestelyje ir nieko blogo apie ją pasakyti negali. Jam tik buvo labai apmaudu stebėti, kaip didžioji dalis žmonių šeštadienį pakavosi daiktus ir važiavo namo. Dėl blogo oro žmonių festivalyje buvo gerokai mažiau negu, tikriausiai, organizatoriai tikėjosi, tad eilių prie tualetų nesusidarė, o pačios „švaros būdelės“, lyginant su kitų festivalių patirtimis, buvo sąlyginai švarios.

Net sulyti festivaliautojai nestokojo geros nuotaikos
Krokodilas Gena specialiai stengėsi nevalgyti maisto iš ir taip gerai visiems festivaliautojams žinomų prekinių vardų palapinių. Ir jo pasirinkimas tikrai pasiteisino! Lyginant su kitų aplankytų festivalių virtuvėmis, maistas ,,Tamsta muzika“ renginyje buvo tikrai skanus ir už sąžiningą kainą. Ir vėl gi – dėl ypač blogo oro eilių taip ir nesusidarė, tad maisto laukti ilgai niekada nereikėdavo.

Tiek festivalio dalyviai, tiek aptarnaujantis personalas net pliaupiant lietui neprarado geros nuotaikos ir šypsenų. O kiek Krokodilui teko vaikščioti po draugiškąjį festivalį ir pastebėti apsaugos darbuotojus, žmonėms jų pagalbos ar griežtos rankos neprireikė. Smagus festivalio aspektas – apie apsaugos darbą negali pasakyti nieko ypatingo, nes jų tiesiog neprireikė ir jie liko nelabai pastebėti.

Summa summarum: 8,5 iš 9
Patarimai ateičiai: Krokodilas nežino, ar verta rengti miesto dydžio festivalį. Atstumai nemenki, festivaliautojas pavargsta ir tampa irzlus, o tada gali kibti prie kiekvieno menkniekio. Idėja graži, tačiau įtilpti buvo galima ir į mažesnį plotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius