-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

Festivalyje „Margos pievos 2013“ –Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, „Garbanotas Bosistas“, „Varnos“, „Ūkanose“

Šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos”, kuris vyks 2013 m. liepos 26-28 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, skelbia dar...
Skylė
Skylė

Šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos”, kuris vyks 2013 m. liepos 26-28 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, skelbia dar keturis dalyvius. Tai charizmatiškieji Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“ ir „Garbanotas Bosistas“ bei dvi folkroko komandos – „Varnos“ ir „Ūkanose“.

Grupė „Skylė“ – kūrybinis sambūris, susikūręs Vilniuje 1991-aisiais. Grupės stilistiką apibrėžti sunku – nuo susikūrimo, iš pradžių be charizmatiškosios Aistės Smilgevičiūtės, komanda kryptingai kūrė savitą poetinį – muzikinį eliksyrą. Pagrindas iš roko muzikos apaugo ir įsiurbė neofolko, artroko gijas ir kitus elementus. Su pagrindinės vokalistės Aistės atėjimu 1997-aisiais muzikiniame ir tekstiniame audinyje išryškėjo gaivališka baltiškoji linija.

Instrumentuotę nuolat spalvina akustiniai instrumentai – smuikas, akordeonas, fleita, violončelė, kanklės, dambrelis. Festivalio metu grupės atliekamoje programoje bus galima išgirsti tiek senas ir gerai žinomas dainas, tiek kūrinius, skirtus tarmių metams.

Grupė „Garbanotas Bosistas", susikūrusi Vilniuje 2008-aisiais metais, susideda iš įvairų muzikinį skonį puoselėjančių bičiulių, kurie tarp senų ir naujų skambesių mėgina komponuoti savitą garsą – roko, bliuzo ir rokenrolo pasaulyje. Bet iš tiesų grupės muzika skamba it iš ąžuolo statinės! Kiekvienas koncertas –  nuotykis tiek grupei, tiek klausytojams, nes grupė stengiasi groti nuoširdžiai, jų muzika – tai kalba, o žmonės tiki, kai kalbi nuoširdžiai.

Folkroko grupė iš Klaipėdos „Varnos“ pilna plačių vaizdinių muzika perteikia energiją ir spalvas, kurios kyla iš senųjų lietuviškų tradicijų. Čia pinasi stiprus rokas su šviesiu ir melodingu vokalu, taip pabrėždamas šiandienos derėjimą su praeities tradicijomis ir vaizdiniais. „Kiekvieną kartą atrandame kažką naujo ir įdomaus, nes kūrybos šaltinis, tai mes patys, o mes dinamiški, tad ir mūsų muzika tokia."

Du būsimi istorikai Linas ir Tadas, diskutuodami apie garbingą Lietuvos praeitį, aptiko ir bendrą pomėgį muzikai bei lietuviškajam folklorui. Taip 2012-ųjų žiemą Vilniuje gimė grupė folkroko „Ūkanose“, kuri į muzikinę sceną atneša lietuviškojo folkloro dainas, suteikdama joms naujo šiuolaikinio skambesio.

Šiuo metu jau paskelbtos festivalio grupės: „Folkstone“ (folkrokas, Italija), „Troll Bends Fir“ (folkrokas, Rusija), „Pelenai“ (rokas, Vilnius), Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ (neofolkas/artrokas Vilnius), „Biplan“ (pop-rokas, Vilnius), „Rebel Riot“ (rokas, Latvija) „Thundertale“ (rokas, Kaunas), „Roadkill“ (rokas, Vilnius), „Garbanotas bosistas“ (indie rokas, Vilnius), „Stiffer“ (rokas, Vilnius), „Berserker“ (melodingas metalas, Vilnius), „Spanxti“ (neo-folkas, Vilnius), Šv. Sodas“ (bliuzrokas, Vilnius), „Gyvata“ (neo-folkas, Klaipėda), „Alive Way“ (rokas, Vilnius), „Varnos“ (folkrokas, Klaipėda), „Ūkanose“ (folkrokas, Vilnius). Iš viso šių metų tris dienas truksiančiame festivalyje dalyvaus 27 kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio.

Jau antrą kartą vieno didžiausių ir daugiausiai eksponatų turinčio etnografijos muziejaus Europoje po atviru dangumi teritorijoje skambės visų Lietuvos etnografinių regionų folkloras, šiuolaikinis folkloras bei alternatyvi muzika iš Lietuvos ir užsienio. Be muzikinės dalies, festivalio lankytojų laukia ir 2013 metų festivalio naujovė: bus švenčiama Rugiapjūtė ir Oninės. Taip pat bus pristatomi tradiciniai lietuvių liaudies šokiai, demonstruojami amatai, skaitomos įvairios paskaitos ir rodomi filmai apie Lietuvos istoriją ir etnologiją, veiks visos muziejaus ekspozicijos. Norinčius pajodinėti ar pavažiuoti senovine bričkele,

nudžiugins Lietuviški žirgai – Lietuvos žemaitukai, o pasiilgusius kiek aktyvesnio poilsio, sukvies įvairūs žaidimai ir pramogos.

Viena iš tokių pramogų – tai orientacinis žaidimas „Istorijos labirintais“, kuris pakvies susirinkusius žiūrovus išmėginti savo jėgas, azartą ir žinias. Be to, festivalio „Margos Pievos“ metu vyks jūrų skautų stovykla, kurioje tėvai galės palikti savo vaikus, kai norės pabūti su draugais, pasiklausyti muzikos ar ilgiau pavakaroti.

Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais, pasiklausyti šimtmečius gyvuojančių liaudies melodijų ir alternatyvios muzikos unikaliame Lietuvos kampelyje. Festivalio lankytojai turės unikalią galimybę apsigyventi palapinių miestelyje ir praleisti porą naktų pačiame liaudies buities muziejuje, įsikūrusiame vaizdingoje Kauno marių pakrantėje.

Festivalis „Margos pievos” skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, besidomintiems lietuviška muzika, tradicijomis ir mėgstantiems keliauti. Čia nuo kasdienybės pabėgs bei pailsės ir jaunas, ir senas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius