Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 03

Filmas „Mačetė“ – pilnas aštraus ir gerai išgaląsto veiksmo (video)

Mėgstantys Steveną Seagalą abejingi neliks. Tiems, kam atsibodo veiksmo filmų herojai, kurių pagrindinis ginklas - pistoletas, „Mačetė" įspūdį taip pat paliks. Čia netrūksta aš...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Mėgstantys Steveną Seagalą abejingi neliks. Tiems, kam atsibodo veiksmo filmų herojai, kurių pagrindinis ginklas - pistoletas, „Mačetė" įspūdį taip pat paliks. Čia netrūksta aštrių peilių, ne pagal paskirtį naudojamų naminių ar chirurginių įrankių bei kitų gerai pagaląstų dalykų. Negana to, visa tai jungiama įdomaus ir nevisiškai standartinio siužeto.

Nors filmo scenarijus nėra labai įspūdingas, visiškai nenuspėjamas ar anksčiau dar nematytas, siužetas vystosi gana įdomiai. Ir visada - su kraujo prieskoniu. Filmas šia dalimi primena „Nužudyti Bilą" (neslepiama, kad kūrėjai įkvėpimo sėmėsi ir iš Quentino Tarantino) - raudonos spalvos skysčio nei viename iš šių kinų nebuvo pagailėta. Visgi „Mačetė" suvirpins širdį ir romantikams - nors čia, žinoma, ne „Saulėlydis", meilės scenų yra ir šiame veiksmo kupiname trileryje.

Aktoriai filme, atrodo, buvo parinkti gana neblogai. Užkliuvo gal pora dalykų - jei visos policininkės būtų Jessicos Albos, o kebabų pardavėjos - Michelle Rodriguez, pietus kasdien valgytume kioskeliuose, o į juos važiuodami stengtumėmės viršyti greitį. Tačiau šios aktorės savo rolę atliko gerai - į „Auksinių aviečių" titulą gražuolės tikrai nepretenduos. O ir pagrindiniai herojai - „mačetininkas" Danny Trejo, S. Seagalas bei kiti vaidmenis sukūrė įsimintinus. Apie Robertą De Niro greičiausiai neverta nei kalbėti - nors šis filmas netaps jo vizitine kortele, septintą dešimtį metų bebaigiantis aktorius turbūt bet kokioje rolėje pasirodytų nuostabiai. Ši - ne išimtis.

Aplamai, filmas vertas veiksmo trilerių gerbėjų peržiūros. Patekti į mėgstamiausių filmų „Top3" šis kinas greičiausiai nepretenduos, tačiau įsimins tikrai. Dėl labai gražių kai kurių sektorių darbuotojų, įdomaus scenarijaus bei gerai išgaląstų mačečių. O galbūt - ir dar dėl ko nors.

VIDEO: Official Machete Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius