Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 22

Gimnazistai mokėsi raižybos amato su policijos pareigūnu

Neseniai pristatėme ir kvietėme apsilankyti bei pasigrožėti Utenos rajono tautodailininko, medžio drožėjo, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno Albino Š...

Neseniai pristatėme ir kvietėme apsilankyti bei pasigrožėti Utenos rajono tautodailininko, medžio drožėjo, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno Albino Šileikos prieverpsčių paroda, atidaryta Panevėžyje,  vaikų bibliotekoje „Žalioji pelėda“.

2013-04-19 atvykęs  Albinas Šileika papasakojo apie medžio drožinius, kiek trunka kūryba, visą procesą kaip išgaunamas raštas ant medžio lentelės ir pati prieverpstė, nuoširdžiai kalbėjo apie savo šeimą, draugus, darbą policijoje. O gimnazistams atsakinėjo į klausimus ne tik apie kūrybą bet ir darbą policijoje.

Šiandien, Albinas Šileika bibliotekos skaitytojus pakvietė į edukacinį užsiėmimą – vaikams pasakojo apie tautodailę, apie medžio drožybos ypatumus, kaip kuriamos prieverpstės, mokė raižymo meno, kartu su vaikais kūrė raštus. Visi užsiėmimo dalyviai gavo po specialiai paruoštą liepos medžio lentelę ir drožinėjimo peiliuką, kuriuos parūpino pats tautodailininkas. Užsiėmime dalyvavo bibliotekos skaitytojai, bei „Minties“ gimnazijos mokiniai su mokytoju Rimvydu Murausku.

Atsisveikinant buvo apsikeista suvenyrais, visi užsiėmimo dalyviai iš A. Šileikos rankų gavo atšvaitus/žibintuvėlius, biblioteka – prieverpstę, o bibliotekos vedėja Alvida Bratkauskienė svečiui įteikė „Žaliosios pelėdos“ simbolį – stiklinę pelėdžiukę, bei Padėkos raštą „Už vaikų tautinių vertybių puoselėjimą, edukacinius užsiėmimus, bei prieverpsčių parodą.

Kas dar nespėjo aplankyti parodos vykstančios „Žalioji Pelėda“ tai gali padaryti iki gegužės 13 d.

Žalioji pelėda informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius