Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 14

Gitaros virtuozas Tommy Emmanuel tryško energija ir gera nuotaika (video)

Šią savaitę Vilniuje koncertavo Australijos gitaros virtuozas Tommy Emmanuel. Jau antrą kartą Lietuvoje besilankantis atlikėjas šį kartą atvyko su grupe.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Nuotaika

Balandžio 11 dieną Vilniaus pramogų arenoje antrą kartą Lietuvoje koncertavo Australijos gitaros virtuozas Tommy Emmanuel. Tiesa, šį kartą, skirtingai nuo pirmo karto, kai buvo atvažiavęs vienas, jis buvo su grupe. Savo turą muzikantas pavadino „Acoustic & Electric Tour 2011“.

Nuo baladžių iki roko

Šis pavasaris yra vienas turtingiausių žymių atlikėjų pasirodymų Lietuvoje (jau koncetravo Al Jarreau, Demis Roussos, dar koncertuos: Bobby McFerin, Chick Corea, Chris Botti bei Richard Bona), todėl norint išgirsti visas šias žvaigždes, reikėtų gerokai „pakratyti“ piniginę. Tačiau į Tommy Emmanuel koncertą bilietą nusipirkę klausytojai nenusivylė. Bent jau taip pasirodė, nes kiekvienas solo ar įdomesnis veiksmas su gitara (kaip mušimas būgnų lazdelėmis-šluotelėmis) sulaukė daugybės plojimų.

T.Emmanuel savo koncertą pradėjo grodamas akustine gitara kartu su grupe. Po kelių dainų grupė paliko Tommy  scenoje vieną ir muzikantas pradėjo savo pasirodymą, kuris buvo ir lyriškas, ir greitas, ir nuotaikingas. Būtent per šią koncerto dalį visi norintys subėgo prie pat scenos ir pradėjo šokti. Išties tie, kad atėjo paklausyti lyriškų gitaristo kūrinių, gal kiek nusivylė, nes po solo dalies prie muzikanto vėl prisijungė grupė, o kūriniai tapoo greiti ir labai tinkami šokiui.

Koncertas, kuriame buvo galima išgirsti tiek ramias, lyriškas gitara atliekamas balades, tiek roko dainas su vokalu, tiek pamatyti šou elementų, tapo kupinas geros nuotaikos ir daug kam nepamirštamas.

Garsas ir šviesa

Koncerto pradžioje buvo šiek tiek per daug bendro garso, o specifinis Tommy garsisto garsinimas galėjo kai ką erzinti, bet iš esmės labai prikibti prie koncero garso nebūtų galima. Gal nebent dominuojantis dažnis, kai T.Emmanuel grojo aksutine gitara, o Ashley Crick dainavo, buvo girdimas aukštas ir čaižus garsas. Tai erzino, bet buvo pakenčiama.

Šviesų nebuvo itin daug, bet šiam renginiui užteko, nes tai buvo skoninga bei tiklsu. Šviesos inžinierius labai gerai žinojo visas dainas ir puikiai pritaikė vizualinį pavidalą kiekvienai dainai.

Silpnas dešimtukas

Visus pliusus ir minusus sudėjus į vieną, galima daryti išvadą, kad renginys buvo puikus. Nors pats pastebėjau keletą trūkumų, kiti klausytojai jų gal nepastebėjo ir pamatė tiesiog įspūdingą koncertą. Šį renginį įvertinčiau 10 balų iš 10 galimų.

VIDEO: Tommy Emmanuel - Classical Gas (Live)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius