-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Grupė „Gyvai“ gerbėjams pristatė išskirtinį vaizdo klipą (video)

Ketvirtadienio vakarą „Artistų" klube roko grupė GYVAI surengė savo naujausio vaizdo klipo pristatymo koncertą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 „Gyvai“

Ketvirtadienio vakarą „Artistų“ klube roko grupė GYVAI surengė savo naujausio vaizdo klipo pristatymo koncertą. Ekspresyvus, egzistencinėmis nuotaikomis pulsuojantis neseniai pasirodžiusio albumo dainos „Why“ vaizdo klipas ne tik trumpam nutildė sausakimšą klubo salę, bet ir tapo akibrokštu iš naujo įvertinti seniai nusistovėjusias lietuviškų vaizdo klipų kūrimo taisykles.

Ne dideliu biudžetu, o idėja ir išskirtiniais kūrybiniais sprendimais išsiskiriantis vaizdo klipas žiūrovą perkelia į dar nematytą vietą. Nepakeliamas karštis, didžiulės plytų degimo krosnys, prakaituoti jų kūrikai ir kosminius laivus primenantys molio kasimo mechanizmai – tai erdvė, kurioje grupės GYVAI muzikantai pasakoja išties netradicinę istoriją.

„Apskritai sunku įsivaizduoti, kad toks plytų fabrikas iš tikrųjų egzistuoja, o kai jame ima vykti nesuvaldomai antgamtinei jėgai pavaldūs dalykai, viskas tampa dar įdomiau“,  – sakė vaizdo klipo scenarijaus autorius ir režisierius Martynas Grašys.

Išskirtinai mažo biudžeto vaizdo klipo filmavimas, kainavęs vos 2 500Lt, „Švenčionėlių keramikos“ cechuose truko 5 dienas. Į pagalbą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojančiam režisieriui Martynui Grašiui stojo ne tik grupės muzikantai ir draugai, bet ir plytų fabriko darbuotojai, noriai sutikę įsiamžinti tikriausiai pirmame ir paskutiniame šioje vietoje nufilmuotame vaizdo klipe.

Sukurti tokį vaizdo klipą vien asmeninėmis lėšomis nebuvo lengva, mat daugelį sudėtingų scenų teko kartoti ne kartą, miegoti vos po porą valandų per parą ir spręsti pačias neįtikėčiausias problemas, kurios gali ištikti tokiame milžiniškame, griūvančiame fabrike. „Žinoma, toje vietoje, turint maišą pinigų, būtų įmanoma sukurti be galo įspūdingą vaizdą: ir pragarą, ir dangų vienoje vietoje. Bet pažiūrėkit – mes pasiekėme puikų rezultatą atiduodami savo mintis ir jėgas, o ne pinigus“, – apibendrino Martynas Grašys.

„Aktore būti negalėčiau, tai ne man, – po filmavimo sakė grupės vokalistė Milda Kriščiūnaitė, klipe virtusi moline statula. – Įvykdyti režisieriaus įsivaizdavimus nėra taip paprasta. Šaltokas oras, molis ant veido, kaklo ir galvos, nuolat drėkinamas vandeniu, kad netrūkinėtų, užduoties irgi nepalengvino. Užtat fabrikas, molio kalnai, krosnys, senos nenaudojamos patalpos su daugybe rakandų ir nepakartojama klipo kūrimo komanda man yra patirtis, kurią su malonumu prisiminsiu.“

Ketvirtadienį „Artistų“ klube vykęs oficialus vaizdo klipo pristatymas prasidėjo valandą trukusiu akustiniu grupės GYVAI koncertu. Nedidelėje, bet jaukioje klubo scenoje sutilpo ne tik keturi grupės nariai, bet ir kviestiniai svečiai: smuikininkas Tadas Dešukas ir trimitininkas Dominykas Vyšniauskas. Muzikantai atliko naujais pučiamųjų ir styginių garsų atspalviais papuoštas dainas iš pavasarį pasirodžiusio albumo „-/+“, o vaizdo klipas buvo paliktas vakaro kulminacijai.

Netrukus planuojamas paviešinti ir vaizdo klipe skambančios dainos „Why“ dubstep stiliaus remiksas, kurio vaizdo klipe pamatysite daugiau į oficialų klipą netilpusių kadrų.

Kūrybinė komanda dėkoja visiems mintimis ir darbu prisidėjusiems prie klipo filmavimo. Taip pat UAB „Cinevera“, UAB „Arclight“ bei UAB „Švenčionėlių keramika“ pinigų barjeru neužkirtusiems kelio šio klipo pasirodymui.

Tai – antrasis profesionalus jau dešimtmetį grojančios grupės GYVAI vaizdo klipas. Grupė iki šiol yra išleidusi keturis albumus, pelniusi įvairių alternatyviosios muzikos apdovanojimų, o šiais metais pateko į M.A.M.A. apdovanojimų „Metų alternatyvios muzikos grupės“ nominantų šešetuką.

VIDEO: GYVAI - Why (official music video HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius