-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 24

Gyvai iš Kauno gatvių (nuotraukos)

Tiesiai iš Kauno gatvių hip hopo ir urban kultūros festivalis „Live from Kaunas streets 2011“ nustebino ne tik dalyvių gausa, turtinga programa bei idealiai renginiui tinkama vieta, bet ir ypatinga dvasia bei vienybe.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Tiesiai iš Kauno gatvių hip hopo ir urban kultūros festivalis „Live from Kaunas streets 2011“ nustebino ne tik dalyvių gausa, turtinga programa bei idealiai renginiui tinkama vieta, bet ir ypatinga dvasia bei vienybe.

Šokių kovos. Dėl geriausiųjų titulo varžėsi B-Boying, Hip Hop, Popping stilių įvairiausio amžiaus šokėjai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos bei kitų Lietuvos miestų. Atkrintamosiose kovose dalyviai buvo nusiteikę draugiškai, bet artėjant finalui, griežtėjant teisėjų sprendimams, vis garsėjant publikos šūksniams ir kylant įtampai, noras tapti geriausiu užvirė išties aršią kovą. Vis dėlto viso reginio metu neapleido vienybės jausmas ir teigiama energija, jėga, kurią sukūrė žmonės, besidalijantys bendromis vertybėmis ir kasdien gyvenantys hip hopo kultūra, kuriantys, ieškantys bei tobulėjantys.

Seminaras. Renginį įprasmino ir edukacinės reikšmės suteikė Gabrielio Liaudansko-Svaro, Igno Vaicekausko-Swix ir DJ Mamanios seminaras „Hip Hopo subkultūra: raida ir raiška šiandieninėje visuomenėje“. Dvi diskusijos valandos prabėgo lyg penkios minutės: paprastai, nuoširdžiai ir gyvai vyrai dalijosi savo patirtimi, žiniomis ir idėjomis. Pradėjęs nuo pop kultūros apžvalgos, Svaras papasakojo apie įvairių subkultūrų gimimą, vystymąsi ir sampratą, paliesdamas opias Lietuvos problemas, žmonių priešiškumą alternatyviųjų kūrėjų atžvilgiu. Svaras ragino jaunus kūrėjus niekada nenustoti ieškoti savęs: „Įvairiuose renginiuose dažnai tenka diskutuoti su susirūpinusiais tėvais, kurių trylikos metų vaikas vienais metais būna metalistas, kitais – reperis, trečiais pankas, ketvirtais gotas, tėvai jį dėl to laiko neapsisprendėliu, nežinančiu, ko nori iš gyvenimo, bet juk tai yra visiškai normalu. Kaip žmogus gali rasti save, savo kelią, jeigu jis prie to neprisilies? Mes netikim žodžiais, mes tikim tuo, prie ko patys buvom prisilietę.“

Kūrybinės dirbtuvės. „X-Club Shop“ surengė netikėtą „fingerskat‘ų“ pasirodymą, išbandyti šį naują sportą galėjo visi norintys, tačiau pirštais valdyti vos kelių centimetrų ilgio riedlentę miniatiūriniame parke išties sudėtinga. Dirbtuvėse taip pat buvo galima įsigyti rankų darbo papuošalų.

Vakarinė dalis. Festivalis pritraukė ir žymiausius hip hipo muzikos veikėjus. Iš pradžių gana santūri, o vėliau įsisiautėjusi publika dainavo drauge su „MC Messiah“ ir kitais. Garsiausiai hip hopo mylėtojai pasitiko „Dee&Kamy“, o tikrą „bytą užsuko“ „G&G Sindikato“ vyrukai, sukūrę gyvą „undergroundin‘ę“ atmosferą.

„Live from Kaunas streets 2011“ suvienijo hip hopo ir urban kultūros atstovus ir parodė, kokia galinga gali būti alternatyvioji kultūra, jungianti be galo daug jaunų ir talentingų kūrėjų.

Klausom, žiūrim ir laukiam „Live from Kaunas streets 2012“.

Dee & Kamy - 80's Lifestyle

G&G Sindikatas - Gatvės lyga

G&G Sindikatas - Dykuma

Reportažas/nuotraukos: Laura Bojarskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius