-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Hip-Hop‘o mylėtojus kviečia festivalis Vokietijoje „Splash!“ (nuotraukos)

Štai ir atėjo didis metas ruoštis kelionei į vieną didžiausių Europoje Hip-Hop‘o kultūros festivalį „Splash!" (liepos 8-10 d.)! Festivalis šiais metais vyks jau 14-ąjį kartą. Prognozuojama, kad lankytojų srautas nesumažės ir sieks iki 20 000 žmonių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Štai ir atėjo didis metas ruoštis kelionei į vieną didžiausių Europoje Hip-Hop‘o kultūros festivalį „Splash!" (liepos 8-10 d.)! Festivalis šiais metais vyks jau 14-ąjį kartą. Prognozuojama, kad lankytojų srautas nesumažės ir sieks iki 20 000 žmonių.

Visų pirma, stebina pati vieta, pasirenkama jau trečius metus iš eilės – Ferropolis (Saksonija-Anhaltas, Vokietija). Tai tarsi muziejus po atviru dangumi. Mažame pusiasalyje, kuris ir vadinamas „Miestu iš geležies", eksponuojamos milžiniškos kasimo mašinos, savo dydžiu prilygstančios dinozaurams. Vieta puikiai pritaikyta festivaliams ir yra turbūt geriausias sprendimas, lyginant su buvusiomis, jau vien todėl, kad didžioji koncertų zonos dalis yra asfaltuota. Mat nemažai nepatogumų seniau sukeldavo prapliupęs lietus, po kurio visiems tekdavo kiurksoti purve.

Važiuojant į festivalį, kuris trunka tris dienas, be galo svarbi yra nakvynė. Nors oficialus festivalio atidarymas visuomet prasideda penktadieniais, statytis palapines leidžiama jau ketvirtadienį nuo ankstaus ryto. Tam skirta teritorija yra kiek toliau nuo koncertinės zonos, todėl iš vienos į kitą nuolat maršrutuoja specialiai užsakyti autobusai, kurie festivalio lankytojams yra nemokami. Nors kelionė autobusu trunka dvi minutes, dauguma Hip-Hop‘o mylėtojų gan dažnai renkasi ėjimą pėstute ir koncertinę zoną pasiekia per 10 minučių. Jau nuo praėjusių metų kempinge yra paskirtas plotas norintiems iškylauti prie savo transporto priemonių. Visoje palapinių teritorijoje yra draudžiama stiklinė tara, siekiant išvengti netyčinių susižalojimų. Festivalio lankytojai yra aprūpinami puikios būklės lauko tualetais, dušais, vandeniu. Galima nusipirkti įvairaus ir palyginti nebrangaus maisto – nuo kinietiškų makaronų su daržovėmis iki olandiškų dešrainių. Vos 20 minučių kelio iki šalia esančio miestelio Gräfenhainichen, kuriame yra keli prekybos centrai.

Organizatoriai, atsižvelgdami į vis didesnį kiekį žmonių, pradedančių džiaugtis festivaliu jau ketvirtadienį, ne tik praėjusiais, bet ir šiais metais ruošia koncertinę programą. Taigi atvykę ketvirtadienį, vakare jau galėsite mėgautis puikia muzika bei apsižvalgyti koncertų teritorijoje. Vienintelis pasaulyje Graffiti piešinių konkursas Write4Gold ir šią vasarą puoš „Splash‘ą". Visas tris dienas savo sugebėjimus rodys keturios vokiečių Graffiti piešėjų komandos. Praėjusių metų inovacijos – riedlenčių parkas ir gatvės šokių scena, kuriose gali reikštis visi iki vieno, nepamirštos ir šįmet. Tad norintieji pasivažinėti ar parodyti savo sugebėjimus jau dabar gali pakuotis riedlentes bei šokių batelius.

Be visų šių bei kitų atrakcijų reikia nepamiršti paties svarbiausio dalyko – tai koncertai! Festivalio organizatoriai kiekvienais metais atveža pačių garsiausių visų laikų hip-hop, reaggie bei kitų muzikos stilių atlikėjų. Šįmet galime pasidžiaugti tokiais garsiais vardais, kaip Cypress Hill, Public Enemy, Black Star (Mos Def ir Talib Kweli), Atmosphere, Black Milk, Looptroop Rockers, CunninLynguists, Aloe Black, Foreign Beggars, Janelle Monáe, Jay Electronica, Lupe Fiasco, Wiley, Hudson Mohawke ir kt. Nepamirškime ir vokiečių atlikėjų, kurie jau žinomi ne tik Vokietijoje, bet ir užsienyje - Samy Deluxe & Tsunami Band, Dendemann, Herr von Grau, Casper, Funkverteidiger ir t.t. Pilną atlikėjų sąrašą bei kitą naudingą informaciją galite rasti oficialiame festivalio puslapyje splash-festival.de.

Kaip ir kiekvienais metais, organizuojama kelionė iš Lietuvos. Kasmet Vokietijon „Repo autobusu" traukia apie 30-40 žmonių. 2009 metais buvo pasiektas rekordas. Tuomet keliaujančiųjų buvo 47. Toliau pateikiama informacija, galvojantiems apie galimybę prisijungti prie labai draugiškos lietuvių delegacijos. Išvažiuojame liepos 6 d. (trečiadienį), grįžtame liepos 12 d. (antradienį). Registruotis galite el. paštu: chekeraut@gmail.com. Informacija apie kelionės ir bilieto kainas rasite puslapyje facebook.com/event.php?eid=156116127785158. Maloniai kviečiame prisijunti ir tapti kasmetiniu „Splash!" festivalio lankytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius