Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

Į Klaipėdos miesto eglutės įžiebimo šventę – su varpeliu

Klaipėdoje jau skubama ruoštis šeštadienį, gruodžio 4-ąją įvyksiančiai miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventei.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Klaipėdoje jau skubama ruoštis šeštadienį, gruodžio 4-ąją įvyksiančiai miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventei. Ceremonija prasidės 17 val., nors jau nuo 16 val. į Teatro aikštę miestiečius kvies Klaipėdos kariljono varpai.

Miesto eglutės įžiebimo šventei jau pradėta ruoštis. Teatro aikštės kampe stovi Kalėdų eglutė, kurios viršūnę puošia mėlyna žvaigždė, o darbininkai jau kabina lemputes. Klaipėdos pagrindinė eglutė pastatyta tokioje vietoje, kad ją būtų galima matyti einant Turgaus gatve. Pasak puošimo darbų vykdymo vadovų, Kalėdų eglutė bus baigta puošti pektadienį, kai bus gauti paskutiniai kalėdiniai žaisliukai. Šalia Kalėdų eglės jau statomi mediniai nameliai, kuriuose visą gruodį penktadienio vakarais ir šeštadienio popietėmis vaikai galės žaisti, o tėvai – vaišintis, senamiesčio verslininkų prekiaujamais karštais gėrimais bei gardumynais.

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša, kad renginyje dalyvaus LCC Tarptautinio universiteto varpelių ansamblis, „Junior City Jazz“ choras, fakyrų grupė „Viduramžių pasiuntiniai“, Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius ir Kalėdų Senelis.

Renginio režisierius Karolis Makauskas teigia, kad šventės metu bus siekiama sukelti ugninių snaigių pūgą: bus daug ugnies, šviesų ir pirotechnikos žaismo. Režisierius taip pat skatina miestiečius prisiminti pernai metais gimusią tradiciją ir į renginį pasiimti po varpelį. Taip siekiama sukurti kalėdinį šurmulį, kuris pradėtų jaukų Šv.Kalėdų laukimo laikotarpį Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius