-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 10

Į „Lietuvos talentų“ finalą pateko akrobatė Karolina ir „Kvinta“ (nuotraukos)

Sekmadienį įvyko paskutinysis „Lietuvos talentų“ pusfinalis. Galimybė dviems, o norinčiųjų – dešimt.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Sekmadienį „Ūkio banko teatro arenoje“ įvyko paskutinysis „Lietuvos talentų“ pusfinalis. Galimybė dviems, o norinčiųjų – dešimt.

Publikai nusėdėti vietoje buvo sunku, norėjosi, kad pasirodymai prasidėtų kuo greičiau. Į sceną pradėjo rinktis lyg iš animacinių filmų ekrano išlipęs šiauliečių šokių kolektyvas „Flamingas“. Žaismingas buvo ne tik jų šokis, bet ir kostiumai. Komisija tai pastebėjo ir įvertino teigiamai.

Antrieji pasirodė  „Chillout“. Vaikinai pagrojo vieno iš jų sukurtą dainą „Skrydis virš Balkanų“. Skambėjo, kaip visada, labai orginaliai. Tiesa, komisijos narys Adolfas Večerskis užsiminė, kad pats buvo Balkanuose, bet jam ši daina priminė skrydį virš Darbėnų ir Salantų.

Trečiasis savo numerį pristatė Nacionalinės M.K. Čiurlionio mokyklos auklėtinis Bernardas Petraukas. Vaikinas savo profesionalumu vėl žavėjo Rūtą Ščiogolevaitę, bet Marijonui atliekamas kūrinys vėl neįtiko. Komisijos narys paprašė, kad vaikinas sugrotų ką nors panašaus į Vanesos Mae aliekamus kūrinius. Bernardas mikliai užgrojo Antonio Vivaldžio kūrinį.

Po jo į sceną įsiveržė šokių kolektyvas „Megusta“. Jie pristatė socialinės tematikos šokį prieš vairavimą išgėrus. Publika jį sutiko su šūksniais – jiem patinka. Viskas priminė mažą spektaklį, kuris turi prasmę ir pamokymą.

„Megusta“ pakeitė Tomas Šimaitis. Vyras darkart pademonstravo savo balso diapazono platumą. Naudodamasis pianinu jis tik patvirtino, kad jo talentas – balsas. Rūta atlikėjui priminė, kad ne tik balsas keri publiką, bet ir nuoširdumas, bendravimas.

Metas magijai. Scenoje pasirodė iliuzionistas Marius Tarasevičius. Iš pradžių vaikinas stebino šviesomis, neaišku kaip atsirandančiomis tai delnuose, tai kaktoje. Kitam jo triukui prireikė vedėjų pagalbos. Marius užsidarė dėžėje, o kai praverė duris jis, žinoma, stovėjo ant kojų, tik jos buvo apsivertę 180° kampu.

Netrukus pasirodė šio pusfinalio jauniausieji – šokėjai Matas ir Augustė. Nors jų pasirinkta aplinka priminė mažo miestelio aplinką, tačiau šokėjai liko ištikimi sau ir muziką pasiliko modernią. Duetas baiminosi, kad Marijonas vėl nepasakytų jiems, nors dabar jau reikšmės nebeturinčio,  „ne“. Jų baimė nepasitvirtino ir komisijos narys pasakė „taip“.

Numeris aštuoni – dainininkė Eglė Sigrida Medveckaitė. Ji atliko Vanesos Carlton dainą „A Thousand Miles“. Nepaisant to, kad publikai patiko, komisijos narė Rūta pasakė, kad ši daina neatskleidžia merginos balso galimybių. Tačiau komisijos narė neslėpė susižavėjimo šia mergina – ji laiko ją viena perspektyviausių dainininkių „Lietuvos talentuose“.

Į sceną nuleidžiamas lankas ir šalia jo atsiranda alytiškė oro akrobatė Karolina Stanionytė. Nors jai tai ne pirmas pasirodymas prieš publiką, kalbėdama mergina prisipažino, kad jaudinasi. Vėliau paaiškėjo, kad visai nereikalingai – jos pasirodymas pakerėjo salę, kuriai kartais iš išgąsčio tekdavo sulaikyti kvapą.

Paskutinieji, bet ne prasčiau, pasirodė grupė „Kvinta“. Vos vaikinai pradėjo dainuoti, salės grindys drebėjo, netilo palaikymo šūksniai. Jie „Lietuvos talentuose“ sėkmę bandė antrąjį kartą – pirmąjį iki finalo jiem pritrūko vos vieno laiptelio.

Žiūrovų sprendimu, į „Lietuvos talentų“ finalą pateko akrobatė Karolina. Ji pasidžiaugti savo sėkme su šeima nubėgo į užkulsiua, tuo tarpu komisijos laukė sunkus darbas, iš dviejų pasirinkti vieną: Augustę ir Matą  arba „Kvintą“. Marijonas savo balsą skyrė mažiesiems, o Adolfas – „Kvintai“. Lemiamą sprendimą turėjo priimti Rūta. Sprendimas buvo palankus vaikinams iš Kauno, tad jie pateko į finalą.

Sausio 16-ąją vyks finalas, kuriame dėl „Lietuvos talento“ vardo susirungs dainuojantys „Bjelle ir PERU“, Vytautas Matuzas, Kristina Radžiukynaitė , Jurijus Veklenko, Diana Jasiulionytė, grojantys netradiciniais instrumentais „Ritmas kitaip“, šokių grupė „Extreme“, akoredeonistas Matynas Levickis, oro akrobatė Karolina Stanionytė bei grupė „Kvinta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius