Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 01 01

Į Naujuosius metus klaipėdiečiai išskrido ant „Žuvėdros“ sparnų

Baigiantis gyvatės metams klaipėdiečiai rinkosi į Švyturio areną, kurioje publikos laukė gyvos muzikos, šokio, spalvų ir plačių šypsenų „Naujametis Žuvėdros skrydis“. Vasaros...
Naujametinis "Žuvėdros" skrydis
Naujametinis "Žuvėdros" skrydis

Baigiantis gyvatės metams klaipėdiečiai rinkosi į Švyturio areną, kurioje publikos laukė gyvos muzikos, šokio, spalvų ir plačių šypsenų „Naujametis Žuvėdros skrydis“.

Vasaros ritmai ir šventinės žiemos akimirkos

Palydėti senuosius metus Klaipėdos miesto gyventojus bei svečius sukvietė Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ (vad. Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai). Dviejų dalių koncertinėje programoje ant parketo sukosi profesionalūs kolektyvo šokėjai. Koncerto metu žiūrovams teko galimybė nuskristi į vasaros karščiu alsuojančias šalis, sugrįžti į romantišką, jaukią ir šiltą Kalėdinę pasaką. Išvydę pasirodymus, kurie atnešė sėkmę pasaulio ir Europos čempionatuose bei naujas kompozicijas, sukurtas būtent šiam koncertiniam turui, žiūrovai negailėjo nei gausių aplodismentų, nei savo balsų. Arenoje kaskart girdėjosi palaikymo, nuostabos ir džiaugsmo šūksniai.

Ant parketo dainos ir instrumentinė muzika

Šventiniame pasirodyme šokį keitė daina, dainą – instrumentinė muzika. Drauge su „Žuvėdra“ Klaipėdos Švyturio arenoje pasirodė ir 2013-ųjų metų Lietuvos auksinis balsas Jeronimas Milius, kuriam gitara pritarė bei solo improvizacijas atliko vienas garsiausių ir talentingiausių Lietuvos gitaristų Tomas Varnagiris. Be šių atlikėjų ant parketo savo šokio bei muzikos kompozicijas pademonstravo ir Vilniaus Šachmatinis choras (vad. grupės „Šarka“ narės Gintarė Valaitytė ir Ieva Stasiulevičiūtė). Į pajūrį dainininkai atsivežė savo geriausius pasirodymus, kuriuos buvo parengę TV3 muzikinio projekto „Chorų karai“ metu. Žiūrovus džiugino ne tik vyresnieji „Žuvėdros“ šokėjai. Vakaro metu savo talentą bei profesionalumą.pademonstravo ir jaunieji solistai – Skaistė Svajonė Jazilionytė bei Mamertas Lozys. 

Šventinę nuotaiką kūrė „Trimitas“

Dviejų valandų trukmės koncerte šypsotis, ploti ir šokti, sėdint savo vietose, žiūrovus kvietė ir Lietuvos valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“ (dirigentas Ugnius Vaiginis). Orkestrantai viso vakaro metu padėjo atlikėjams, besisukantiems ant parketo, bet nepamiršo ir solo pasirodymų. Linksmai nusiteikę muzikantai ne tik grojo, bet ir judėjo pagal muzikos ritmus bei uždainavo.

Naujametinis skrydis baigėsi kaip dera – šventine daina. Pasibaigus paskutiniam šokiui žiūrovai dar ilgai stovėjo ir padėką išreiškė plodami. Šypsenos ir laimingi žmonių veidai pranešė, jog besibaigiančius gyvatės metus jie palydėjo linksmai ir į naujuosius išskrido pasisėmę pozityvių minčių, gėrio ir meilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius