-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 15

Jaunimas skanduoja: „Mums gera Lietuvoje!"

„Gyvenkime be konkurencijos ir gerėkimės vieni kitais“. Šie žodžiai vasario 12d. Kauno jėzuitų gimnazijos salėje pradėjo folkloro koncertą – „Mums gera“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Skambėjo lietuvių liaudies  garsai, turėję kitokį atspalvį- nauji ritmai, bosinė gitara, saksofonas, dūdmaišis. Modernaus folkloro vakaras ,,Mums gera“ buvo skirtas vasario 16-osios- Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimui. Dalyvavo Kauno jėzuitų gimnazijos folkloro grupė,, Ale va“ , Vilniaus jėzuitų gimnazijos folkloro grupė, Kauno tautinės kultūros centro, Ariogalos gimnazijos, Purienų vidurinės mokyklos  folkloro grupės, folkloro ansamblis ,,Gilė“, ,,Lygaudė“, ,,Lingo“. ,,Mums gera“ - skandavo nepaprastai šilta, linksma, laisva publika ir koncerto dalyviai. Visi dalyviai buvo skirtingo amžiaus: nuo vienuolikmečių iki seniai mokyklą baigusiųjų, tačiau tai tik dar labiau visus jungia bendradarbiavimui ir savų idėjų skleidimui. Subtili muzika, pažįstama kiekvienam, prikaustė žiūrovų žvilgsnius ir jų nepaleido iki pat renginio pabaigos. Dalyvių paklausus, kodėl jie skiria savo laiką folklorui, o ne kitiems jaunimui populiariems pomėgiams, visi vieningai atsakė: Mums gera tai daryti, viskas liejasi iš mūsų širdžių. Organizatoriai, Kauno jėzuitų gimnazijos folkloro grupė ,,Ale va“, šį spalvingą renginį, kuriame gali dalyvauti ir maži, ir dideli, rengia jau  penktą kartą ir žada dar ne kartą mus pralinksminti. ,,Ale va‘‘ idėja sujungti autentiką ir dabarties ritmus atrado daugybę bendraminčių ir laukia naujų dalyvių ir idėjų. Koncerto pabaigoje skambėjęs himnas ,,Mums gera Lietuvoje“ kvietė prisijungti kiekvieną, užbūrė gera nuotaika, o kad gyvenimas būtų dar saldesnis, visi dalyviai gavo po tortą. Liaudies muzikos fiestą užbaigė smagi vakaronė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius