Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13

„Jazz Voices“ atidaryme šėlo grupė „Singaz“ (video)

Klaipėdoje prasidėjo XI Tarptautinis džiazo vokalistų festivalis „Jazz Voices". Jo atidarymo renginyje pirmieji koncertą pradėjo vokalinės grupės „Singaz" atstovai.

Klaipėdoje prasidėjo XI Tarptautinis džiazo vokalistų festivalis „Jazz Voices". Jo atidarymo renginyje pirmieji koncertą pradėjo vokalinės grupės „Singaz" atstovai.

Nuo ankstaus ryto pasirodymams ruošėsi ir kiti į festivalį atvykę dalyviai. Pastarųjų patogumui repeticijų laikas griežtai suskirstytas ir pateiktas tvarkaraštyje. Net aštuoniolika dalyvių ketina Klaipėdai padovanoti neužmirštamą festivalį.

Atidarymo metu buvo trupai pristatyta būsimų pasirodymų tvarka ir mažos staigmenėlės: konkursą reklamuojantys lipdukai, kalendoriai ir net lauktuvės iš Panevėžio - G. Jakubėno atvežtos natos. Iš karto po festivalio „Jazz Voices" organizatoriaus S. Januškos sveikinimo susirinkusiems, į sceną pakilo džiazo mėgėjų kolektyvas iš Vilniaus „Singaz".

Grupė susikūrė prieš metus, dabar pagrindinis jos vadovas yra Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos dėstytojas Dmitrij Golovanov, talkinantis fortepijonu. Kerinčiais balsais kolektyve žavi vokalistės Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Vytautė Pupšytė, Jekaterina Pranevič, Raimonda Vaičiūtė ir Kristina Svolkinaitė. Nuostabu ir tai, kad merginos ne tik sugeba darniai dainuoti visos kartu, bet turi stiprius duomenis su kuriais negėda pasirodyti solo numeriuose. Nuostabiai bosu grojo Domas Žostautas, o ritmą suteikė ryžtingi Jono Lengvino būgnų garsai.

Kolektyvas, suburtas iš tarptautinių džiazo konkursų laureačių ir toliau skynėsi kelią prizų link. Jaunos džiazo vokalistės susibūrė privalomos užduoties - ansamblio kūrimo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tačiau savo rezultatais jau džiugino „Jazz Improvizacija 2008" , „Vilnius Jazz Young Power 2007" konkursuose.

Vakaro Klaipėdos koncertų salėje metu skambėjo tokie džiazo klasikos kūriniai kaip Duko Ellingtono „Jump for Joy", iš operos „Porgy and Bess" pasiskolinta daina „I Loves You, Porgy", Dizzio Gillespo „A Night in Tunisia", The Real Group „Bumblebee" ir kiti.

Vakarop džiazo šventė persikelė į klubą „Kurpiai", kur savo sugebėjimus demonstravo Klaipėdos komandos „I_4 COMBO" muzikantai: būgnininkas Viačeslav Krasnopiov, gitaristas Kęstutis Kaštaunas, trombonininkas Valdas Surdokas, kontrabosininkas Arman Isojan, saksofonininkas Kęstutis Sova ir pianistas Mantas Liutikas. Klausytojai ten buvo kviečiami šėlti iki pat ryto.

Prasidėjusi džiazo šventė tęsis iki pat sekmadienio vakaro, jau šeštadienį žadamas įspūdingas pusfinalis Klaipėdos koncertų salėje, prasidėsiantis 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius