Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05

Jonava per Užgavėnes dūzgė

Dūzgė šiandien Jonava nuo pat vidudienio, linksmybės visą miestą iki vakaro drebino. Kas dirbo ir šventinio šurmulio pradžios nematė, tas po darbo spėjo. Juk šiandien Kaziuko mugė...
Užgavėnės Jonavoje
Užgavėnės Jonavoje

Dūzgė šiandien Jonava nuo pat vidudienio, linksmybės visą miestą iki vakaro drebino. Kas dirbo ir šventinio šurmulio pradžios nematė, tas po darbo spėjo. Juk šiandien Kaziuko mugė ir Užgavėnės.

Kaziuko mugės linksmybės prasidėjo po Šv.Mišių Šv.apašt. Jokūbo bažnyčioje. Lietuvoje minint Šv. Kazimiero, Lietuvos globėjo, dieną, Jonavos  parapija dovanojo Kaziuko mugės šventę, jau tapusią tradiciniu kovo 4-osios dienos renginiu. Iš tolo žiūrovus viliojo blynų, plovo, dešrelių kvapai. O sušalusieji, jei tokių ir buvo, galėjo pasišildyti šilta arbata. Prekybininkai viliojo lietuviškais rūkytais mėsos gaminiais, „kaziukiškomis baronkomis“ ir kitokiais skanumynais-gardumynais.

Nagingiesiems tautodailininkams nė kiek nenusileido nuoširdžiai bei kruopščiai atlikti darbeliai, kuriuos siūlė Vaikų globos namų, Vaikų dienos centro, Neįgaliųjų draugijos, Batėgalos bendruomenės darbščiarankiai.
Kaziukas ir Kazytė vis ragino žiūrovus suktis smagiuose šokiuose, dalyvauti žaidimuose bei loterijoje.
Savo skambiomis dainomis susirinkusiųjų nuotaiką palaikė A.Vilčinskas, tad linksmybių, juoko tikrai netrūko.

Kas dar turėjo jėgų patraukė į Užgavėnių šventę. Persirengėlių išdaigos, kepamų blynų aromatas įsuko į pavasarinę šventę. Trankios „Sadūnų“ vyrų dainos išjudino ne tik vaikus, jaunimą, bet ir senolius.

Baigėsi Kanapinio ir Lašininio kova, prisiragavom gardžiausių blynų, laužo liepsnomis palydėjome Morę – nelabąja žiemą. Sveiki sulaukę pavasario, naujų jėgų, gerumo ir tikėjimo jums visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius