Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 18

Jurgos koncertas Kaune dvelkė ramybe (nuotraukos)

Šaltą gruodžio 17-osios vakarą kauniečius savo dainomis šildė paprasta, nuoširdi, būtent tuo ir užburianti dainininkė, dainų tekstų autorė Jurga Šeduikytė.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šaltą gruodžio 17-osios vakarą kauniečius savo dainomis šildė paprasta, nuoširdi, būtent tuo ir užburianti dainininkė, dainų tekstų autorė Jurga Šeduikytė. Koncertas vyko Kauno ryšių istorijos muziejaus salėje, kurios aplinka puikiai derėjo prie akustinio dainų skambesio. Daininkei talkino gitara grojantis Romas Rainys bei būgnus mušantis Vytis Vainilaitis.

Koncertą dainininkė pradėjo kiek neįprastu ispanišku kūriniu apie meilę, kuris atskleidė stiprius vokalinius sugebėjimus ir nuo pirmosios natos privertė publiką suklusti. Pasisveikinusi su publika ir pasigėrėjusi, pasak dainininkės, nuostabiai pasipuošusiu ir Berlyną primenančiu Kauno senamiesčiu, Jurga atliko dainą „Melsvai žalia“. Toliau skambėjo kūriniai „Aukso pieva“, „Aš esu tiktai jei tu esi“, „Tyliai“ ir „Galbūt“ . Atlikusi šias dainas dainininkė maloniai bei šmaikščiai bendravo su susirinkusia minia. Ji pasakojo istoriją, kaip gimsta jos dainų žodžiai: „Tiesiog pasidėkite sąsiuvinį prie lovos ir užsirašykite savo mintis. Pažadu, kad vėliau perskaitę, rasite daug nesąmonių, bet taip pat ir labai gražių minčių“.

Kiekvieną Jurgos kūrinį publika palydėjo gausiais aplodismentais. Jie priversdavo plačiai nusišypsoti tiek dainininkę, tiek jai pritariančius muzikantus. Na, o norėdama pralinksminti auditoriją, atlikėja sudainavo trumpą dainos „Saulė vandeny“, kaip pati sako, „kinišką“ versiją. Po šios dainos ištraukos salėje girdėjosi smagus juokas. Pašmaikštavusi J.Šeduikytė atliko rimtas, visa siela išgyventas, tiesiog hipnotizuojančias dainas „Smėlio žmonės“, „Angelai“, „Juodos gulbės“, „Prie žalio vandens“ bei albumo „+37° (Goal of Science)“ hitą „Rykliai ir vilkolakiai“. Na, o klausytojai, pasiilgę angliškų dainų, turėjo puikią progą pasiklausyti „ Trouble“ ir „Running“.

Paskutine vakaro daina atlikėja pasirinko visiems puikiai pažįstamą bei mylimą kūrinį „Instrukcija“. Išgirdusi melodiją publika įsiaudrino. Nuskambėjus paskutiniam akordui, pasigirdo garsios ovacijos, kurios vis netilo. Taigi, atlikėja klausytojus pamalonino dar dvejomis dainomis. Viena jų – debiutinė daina, atvėrusi Jurgai duris į didžiąją sceną – „Nebijok“.

Nuotraukos: Giedriaus Bubliausko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius