-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Kaip Vilnių pasaulis mato per „YouTube“?

Kuo įdomus ir išskirtinis Vilnius? Kodėl verta susipažinti su vilniečiais? Kokie žmonės čia laukiami? Klausimai, į kuriuos ieško atsakymų po Europą keliaujantys ar tiesiog smalsūs žmonės. Natūralu, kad pirmas paieškos įrankis – Google ir YouTube paieškos. Patyrinėkime, kaip interneto erdvėje esame pristatomi vaizdo priemonėmis!
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 YouTube

Kuo įdomus ir išskirtinis Vilnius? Kodėl verta susipažinti su vilniečiais? Kokie žmonės čia laukiami? Klausimai, į kuriuos ieško atsakymų po Europą keliaujantys ar tiesiog smalsūs žmonės. Natūralu, kad pirmas paieškos įrankis – Google ir YouTube paieškos. Patyrinėkime, kaip interneto erdvėje esame pristatomi vaizdo priemonėmis!

Pirmas įrašų tipas – čia jau keliavusių žmonių įspūdžiai videoblogų formatu. Štai keli jauni keliautojai energingai apžvelgia pagrindinius miesto aspektus: maistą, apsipirkimo erdves, turistinius taškus, kalbos ypatumus. Tebūnie neprofesionalu, bet labai nuoširdu ir pozityvu!

Videoblogai ne visada būna visiškai pozityvūs. Štai keliautojas iš JAV paburnoja ir apie bažnyčių perteklių, ir sovietinius rajonus.

Įdomiausia tai, kad šis blogeris vykdo dialogą su komentatoriais. Vienai merginai, pasipiktinusiai dėl jo „gryno amerikietiškumo“, šis paprašo išvardinti 3 priežastis, kodėl ši mano, jog jis yra amerikietis. Išsivysto net nedidelė, tačiau įdomi diskusija. Kas iš to? Dar keli tūkstančiai žmonių, išgirdusių Lietuvos vardą, įsijungę į keliautojo ir vietinės merginos pokalbį bei apie tai papasakosiančių savo draugams.

Vilniaus vardą garsina ne tik pastovūs dalykai, bet ir renginiai. Kad ir koks skandalingas buvo 2010-ųjų sutikimas, kai „į orą“ buvo paleistos dešimtys tūkstančių litų, tačiau G. Hoff‘o sukurtas šviesos spektaklis miestui foto ir video įrašuose suteikė ypatingų spalvų!

Šį vaizdą kameromis ar tiesiog telefonais filmavo šimtai žmonių ir dalinosi su draugais. Nuostabiais vaizdais pasipildė ir nuotraukų galerijos. Palyginimui - tradicinė ir naujametinė Vilniaus pagrindinės aikštės nuotrauka.

Šalies įvaizdžiui taip pat ypatingai svarbūs profesionalūs kelionių televizijų reportažai. Nors šie niekada nebus iki galo nuoširdūs – juose minimi tik pozityvūs patyrimai, tačiau didelis peržiūrų kiekis reiškia ypač didelį pasiekiamumą. Travel Channel parengė įdomų ir įvairiapusišką klipą apie Lietuvą.

Galų gale, miesto vardo žinomumą kelia ir charizmatiški politikai. Vilniaus Meras, Artūras Zuokas, per ne vietoje pastatytą automobilį pervažiavęs tanku, vien YouTube puslapyje pasiekė virš 3,5 mln peržiūrų!

Miesto įvaizdį formuoja daug elementų: nuo „amžinų“ pastatų ar gatvių architektūros iki to,kas tose gatvėse vyksta arba kokie šedevrai nuo tų sienų bus nuvalyti po kelių dienų. Kuo geresni renginiai vyksta viešose erdvėse, tuo įdomesniais kadrais gali pasidžiaugti miestas. O viešų renginių kokybiškumas ypatingai priklauso nuo juose dalyvaujančių žmonių kiekio.

Parodykim visam pasauliui, kad esam ne mažiau pašėlę ir mėgstantys išsišokti, nei bet kas kitas! Zombių eisena – visame pasaulyje populiarus teatrališkas Helovyno įvykis, kuriame dalyvauja visi, norintys. Tereikia persirengti, nusigrimuoti, išeiti į miestą ir įsijausti į zombio vaidmenį!

Smegenų ištroškę zombiai spalio 29-ą, 19 val, pajuda nuo Coffee Inn‘o (Pilies g. 3) link baro MyBar (Basanavičiaus g. 2). Į eiseną kviečia judėjimas už geresnį miestą Betono vaikai!

VIDEO: Zombių eisena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius