Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 26

Kalėdas Kaune nušvietė aukščiausio lygio baletas (nuotraukos)

Arenoje užgęsta šviesos, salė nutyla ir pasigirsta puikiai pažįstama melodija, kurią yra girdėjęs kiekvienas - net ir tas, kuris visai nesidomi klasikine muzika. Taip - tai pirmąją Kalėdų dieną Žalgirio arenoje pristatytas baletas „Spragtukas", kurį atliko Maskvos miesto baleto trupė.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Arenoje užgęsta šviesos, salė nutyla ir pasigirsta puikiai pažįstama melodija, kurią yra girdėjęs kiekvienas - net ir tas, kuris visai nesidomi klasikine muzika. Taip - tai pirmąją Kalėdų dieną Žalgirio arenoje pristatytas baletas „Spragtukas", kurį atliko Maskvos miesto baleto trupė. Būtent Kaune prasidėjo vienos geriausiai pasaulyje žinomų baleto trupių pasirodymų ciklas, kuris ateinančiomis dienomis persikels ir į kitus didžiuosius Lietuvos miestus.

Vos tik prasiskleidus uždangai, scenoje buvo galima išvysti puikiai išpieštas dekoracijas, kurios priminė žiemišką vaizdą ir taip bent trumpam į Kauną atnešė sniegą, o scenoje pasirodęs Kalėdų senelis priminė, jog šis baletas puikiai tinka šiltam Kalėdų vakarui. Pirmoje Piotro Čaikovskio baleto „Spragtukas" dalyje vyravo kostiuminiai personažai, o baleto artistai demostravo puikius vaidybos sugebėjimus. Kadangi arena yra didelė ir scenoje šokantys artistai iš toli sunkiai matomi, jų emocijas ir veido išraiškas buvo galima skaityti šalia scenos stovinčiuose didžiuliuose ekranuose. Net ir atlikdami sudėtingiausius elementus, šokėjai skleidė lengvumo įspūdį.

Antroji spektaklio dalis priminė tą baletą, kurį visi įsivaizduoja: rausvos balerinų suknelės, daugybė artistiškų ir profesionalių solistų pasirodymų, sudėtingi šokio elementai. Kadangi arenoje tarp žiūrovų buvo įvairaus amžiaus žmonių, galima sakyti, kad šis baletas puikiai atitiko visų lūkesčius. Jei pirmoji dalis kostiumais ir teatrališkumu labiau patiko vaikams, tai antrojoje dalyje parodytas puikus ir techniškas baletas pasibeldė į suaugusiųjų širdis.

Visgi reikėtų pasakyti, kad ne visi į baletą susirinkę žiūrovai suprato, kas yra teatras. Dalis žiūrovų nepaisė tokių nerašytų taisyklių kaip nevalgyti pasirodymo metu, nevaikščioti po salę ir garsiai nekalbėti. Salėje traškantys saldainių popierėliai ar pasklidęs keptos duonos kvapas nėra geriausias baleto palydovas. Žinoma, žmonės pripratę, kad tokiose arenose yra stebimos sportinės varžybos, kurių metu galima elgtis pakankamai laisvai, todėl dažnas nesusimąsto, kad baleto metu reikėtų elgtis pagal teatro taisykles ir netrukdyti tiek šokėjams, tiek aplinkui sėdintiems žiūrovams.

Nepaisant to, didžioji dalis žiūrovų puikiai suprato veiksmą scenoje, šiltai sveikino artistus po sudėtingai ir techniškai atliktų žingsnelių, taip įvertindami šokėjų pastangas. Labiausiai kauniečius sužavėjo pagrindinių solistų pasirodymai, po kurių jiems teko ilgai lankstytis, kadangi salėje kelias minutes netilo aplodismentai. Pasibaigus vaidinimui, galvoje dar ilgai netilo muzika, o susižavėję žmonių veidai bei šypsenos rodė, jog Kalėdas Kaune nušvietė aukščiausio lygio baletas.

Nuotraukos Linos Pankratjevaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius